Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Premjers noliedz politisko tirgu Jaunzemes apstiprināšanā

Ievas Jaunzemes atkārtotā apstiprināšana Konkurences padomes (KP) vadītājas amatā nebija politiskas tirgošanās rezultāts, Valsts prezidentam Valdim Zatleram trešdien norādījis Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ("Vienotība").

Par to pēc abu amatpersonu tikšanās žurnālistus informēja Zatlers, atbildot uz jautājumu, vai Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) par Jaunzemes apstiprināšanu piedāvāts iecelt ZZS pārstāvi Mārtiņu Rozi "Lattelecom" padomē. Zatlers atzina, ka šo jautājumu tikšanās laikā trešdien uzdevis arī premjeram un "viņš man viennozīmīgi atbildēja, ka šajā konkrētajā gadījumā politiskā tirgošanās nav notikusi".

Savukārt Dombrovskis paskaidroja, ka Jaunzemes apstiprināšana koalīcijā vairākkārt atlikta, jo ZZS vēlējusies iepazīties ar papildu redzējumu par Konkurences padomes attīstību, ko Jaunzeme arī iesniegusi. "Es jau iepriekš vairākkārt esmu paudis, ka personīgi uzskatu Jaunzemes kundzi par piemērotu šim amatam, un vakar viņa tika atkārtoti apstiprināta amatā," lakonisks bija premjers.

Uz jautājumu, vai Roze tiešām tiks iecelts "Lattelecom" padomē, Dombrovskis atbildēja, ka nav par to speciāli interesējies un šis jautājums būtu jāuzdod ekonomikas ministram Artim Kamparam ("Vienotība").

Jau ziņots, ka valdība otrdien atbalstīja Jaunzemes atkārtotu iecelšanu KP priekšsēdētājas amatā.

Latvijas Televīzijas ziņu raidījums, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, iepriekš vēstīja, ka apmaiņā pret ZZS pozitīvu balsojumu par pašreizējās KP priekšsēdētājas Jaunzemes atkārtotu iecelšanu amatā bijušais zemkopības ministrs un ZZS valdes loceklis Mārtiņš Roze jau tuvākajā laikā varētu ieņemt padomes locekļa amatu Latvijas telekomunikāciju uzņēmumā "Lattelecom".