Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece iesniegusi demisiju; premjers demisiju nepieņems

© F64

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece informē, ka ir iesniegusi demisiju ministru prezidentam Valdim Dombrovskim.

Ministre darba pienākumus pārtrauc pildīt ar 28. februāri, nra.lv apstiprināja Iekšlietu ministrijas preses sekretāre Gunta Skrebele.

Iespējams, ministres demisija varētu būt saistīta ar nupat izskanējušo infiormāciju par policistu zādzību, kas ir jau kārtējais traips Latvijas iekšlietu sistēmai.

L. Mūrniece atzīst, ka divu gadu laikā, kopš atrašanās iekšlietu ministres amatā, viņa ir bijusi spiesta pieņemt un īstenot gadiem atliktus lēmumus, turklāt Iekšlietu ministrija arī tā saucamajos "treknajos gados" ir bijusi visnabadzīgākā ministrija.

"Ja man nav izdevies neko mainīt, tad ar šo savu soli aicinu katru Latvijas iedzīvotāju padomāt par savu atbildību, sniegt padomus, palīdzēt, domāt līdzi un darboties līdzi, nevis tikai aktīvi kritizēt," pamatojot savu demisiju, norāda L. Mūrniece.

Premjers Valdis Dombrovskis demisiju nepieņems, kamēr nebūs izrunājies ar Lindu Mūrnieci personīgi, pēc tam, kad ministre atgriezīsies no atvaļinājuma, ziņo LTV Ziņu dienests.

Apvienības "Vienotība" līdzpriekšsēdētāja un Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa žurnālistiem ceturtdien vien uzsvēra, ka jautājumus par Mūrnieces demisijas iesniegumu jāuzdod ministrei vai premjeram. Mūrnieces pārstāvētās partijas vadītāja šo jautājumu nekomentēs.

Mūrniece šobrīd atrodas atvaļinājumā un plānots, ka darbā atgriezīsies pirmdien, 21.februārī.

Mūrniece vēl nesen, proti, pēc 25.janvārī notikušās traģēdijas Jēkabpilī, paziņoja, ka no amata atkāpties negrasās.

Linda Mūrniece Iekšlietu ministres amatā ir kopš 2009.gada marta.