Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

TIEŠRAIDE: Saeima lems par veselības aprūpes uzlabošanu Latvijā

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Saeima šodien galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā, kā arī par saistītajiem grozījumiem Ārstniecības likumā, kas paredz no nākamā gada veicināt paliatīvās aprūpes pieejamību.

Vēl trešajā lasījumā plānots lemt par grozījumiem Izglītības likumā, kas deleģē Ministru kabinetam noteikt kārtību, kādā aprēķina un piešķir valsts budžeta finansējumu kultūrizglītības programmas "Latvijas skolas soma" īstenošanai. Tāpat deputāti lems par grozījumiem, kas paredz likumā iekļaut latviešu vēsturiskās zemes Sēlijas ģerboni.

Otrajā lasījumā Saeima rīt skatīs grozījumus, ar kuriem plānots Administratīvās atbildības likumā paredzēt izņēmumu aviācijas jomas administratīvo sodu maksimālo apmēru noteikšanai atbilstoši nozares specifikai.

Pirmajā lasījumā deputāti lems par grozījumiem likumā "Par policiju". Ar tiem plānots precizēt pašvaldības policijas izveidošanas formu, jo pašvaldībām ir pienākums no 2024.gada 1.janvāra savā teritorijā nodrošināt pašvadības policiju.

Tāpat deputāti rīt konceptuāli lems par likumprojektu, kas paredz Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumu atzīt par spēku zaudējušu.

Sēdes darba kārtībā ir iekļauts arī lēmuma projekts par Toma Platača iecelšanu Finanšu izlūkošanas dienesta priekšnieka amatā.

Saeimas Prezidija apstiprinātajā darba kārtībā ir 12 jautājumi.

Ar sēdes dārba kārtību vari iepazīties šeit!