Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Bērziņš nolēmis nedzīvot Jūrmalas rezidencē

© f64

Valsts prezidents Andris Bērziņš nolēmis nedzīvot Jūrmalas rezidencē, taču par ēkas turpmāku izmantošanu vēl tiek domāts.

"Ir izlemts, ka nedzīvos," aģentūrai BNS apstiprināja prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne. Par risinājumiem, kā to izmantot, vēl tiekot diskutēts.

Valsts prezidenta kancelejas vadītāja vietnieks Ēriks Ozols aģentūrai BNS atzina, ka situācija ir problemātiska, jo Jūrmala un Rīgas pils ir likumā minētās prezidenta rezidences. Turklāt Jūrmala ir valsts stratēģiski svarīgo objektu sarakstā. "Vēl nezinām risinājumu," viņš piebilda.

Savukārt uzņēmuma "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pārstāve Daiga Laukšteina aģentūrai BNS teica, ka pagaidām VNĪ nav saņēmuši oficiālu informāciju, ka Jūrmalas rezidence netiks izmantota.

"Katrā ziņā nekustamo īpašumu VNĪ arī turpmāk apsaimniekos, tehniski uzraudzīs, un, ja arī rezidence netiks pastāvīgi lietota, ēkas tehnisko stāvokli tas neietekmēs," norādīja Laukšteina.

Nomas maksa par Jūrmalas rezidenci ir 18 170 latu mēnesī, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Nākamgad tā paredzēta līdzšinējā līmenī. Šajā summā ietilpst apsaimniekošana, apdrošināšana, nekustamā īpašuma nodoklis par zemi un veiktie lielie ieguldījumi, jo tieši nomas maksas veidā tiek atdoti remontdarbos ieguldītie līdzekļi.

Laukšteina atgādināja, ka remonts 1195,9 kvadrātmetru plašajās Valsts prezidenta Jūrmalas rezidences iekštelpās sākās 2007.gada septembrī un turpinājās līdz 2008.gada jūlijam.

Iekštelpu remontam sekoja teritorijas labiekārtošana un galvenās ēkas fasādes renovācija, kā arī palīgēku atjaunošana un jūras piekrastes vētras postītās atbalstsienas renovācija.

Jau vēstīts, ka jaunais prezidents pieļāva, ka Jūrmalas rezidenci neizmantos. Viņš mitinās dzīvoklī Vecrīgā un lauku mājās Amatas novadā.