Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Vēl seši cilvēki pamet PS un iestājas biedrībā “Demokrātiskie patrioti”

Vēl seši cilvēki pametuši partiju "Pilsoniskā savienība" (PS) un iestājušies biedrībā "Demokrātiskie patrioti", informē biedrības pārstāve Baiba Vanaga.

Starp viņiem ir arī Rīgas domes deputāts Jānis Mārtiņš Skuja, kā arī Ivars Siliņš, Kaspars Klucis, Romāns Tillers, Jānis Dinne un Juris Zelčs.

Pēc Vanagas teiktā, izvēli aiziet no partijas un iestāties biedrībā bijušie PS biedri pamato ar to, ka topošajā partijā "Vienotība" galvenā vērtība ir tā dēvētā reālpolitika, bet tās vērtības, kas apvienoja cilvēkus PS, jaunās partijas vadītājus interesē mazāk, nekā "izskatīgi" vēlēšanu saraksti un amati 11.Saeimā un nākamajā valdībā.

Jau ziņots, ka atsevišķi biedrības pārstāvji startēs 11.Saeimas vēlēšanās no Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK saraksta. Partijas valdes loceklis Jānis Tomels aģentūrai BNS iepriekš apstiprināja, ka sarakstos tiks iekļauti pieci biedrības cilvēki - Rīgas vēlēšanu apgabala sarakstā jurists Jānis Bordāns, Vidzemē atvaļinātais brigādes ģenerālis Kārlis Krēsliņš, Zemgales vēlēšanu apgabala sarakstā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Katastrofu medicīnas centra pārstāvis Mārtiņš Šics, Latgales vēlēšanu apgabala sarakstā jurists Jurģis Īvāns, bet Kurzemē arhitekts Jānis Asaris.

Biedrību "Demokrātiskie patrioti" nodibināja jūnija vidū no PS aizgājušie biedri. Tās dibinātāju vidū bija Dāvis Stalts, Bordāns un juriste Ieva Brante. Biedrībai šajā laikā pievienojušies ari vairāki citi PS biedri, kas nepiekrita PS saplūšanai ar partijām "Sabiedrība citai politikai" un "Jaunais laiks", izveidojot partiju "Vienotība".