Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Jurkāns: ir sācies mēģinājums iznīcināt Latviju

© f64

"Visai sabiedrībai jābūt ieinteresētai nospraustajos valsts attīstības mērķos, kā tas bija pirms 20 gadiem. Bez tautas atbalsta nekas nenotiks," šodien intervijā "Neatkarīgajai" atzīst Šlesera Reformu partijas pārstāvis Jānis Jurkāns.

"Diemžēl šodien sabiedrība tiek šķelta visādiem paņēmieniem. Viens no tiem ir dalījums: tie tur, svešie, kā arī mākslīgi izvilktais jautājums par Latvijas okupācijas faktu vai valodām (te pēkšņi kādam vajag otru valsts valodu, bet kāds cits cīnās, lai skolā nemācītos krieviski). Tas nemitīgi velk mūs atpakaļ. Esam iestrēguši vakardienā. Patiesībā šis ir mēģinājums Latviju iznīcināt, un process jau ir sācies. Pirms sabiedrība nevienosies par rītdienu, nekas te nenotiks," intervijā norāda J. Jurkāns.

Politiķi brīdina arī par gaidāmo imigrantu vilni Latvijā: "Pavisam drīz Brisele sāks dalīt kvotas uz tiem nelegālajiem bēgļiem, kuri klīst pa Eiropu. Tādu ir desmitiem miljonu. Droši vien būvēsim jaunas baznīcas un mācīsim cilvēkiem, kuri nav dzimuši Eiropā, latviešu valodu dažādās pakāpēs. Jāapzinās, ka dzīvojam globalizācijas laikmetā. Patīk tas vai nepatīk. Latvietis nekad nespēs pieņemt pareizu lēmumu, ja viņš nesapratīs pasauli, ja nesapratīs rītdienu. Mēs te plānojam kaut kādus nodokļu procentus, bet, ja Eiropā pēkšņi notiks krahs, visi plāni sabruks vienā mirklī. Vai mums ir kādi zinātnieki, analītiķi, kuri mēģina uzminēt rītdienu? Tādu nav. Lai uzminētu rītdienu, vajag vairāk smadzeņu nekā tam, lai runātu par vakardienu un vēsturi."

Pilnu intervijas tekstu lasiet šodienas "Neatkarīgajā"