Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

"Vienotība" noskaņota aicināt pie sevis TP pašvaldību vadītājus

Kuldīgas novadā tiks veidota reģionālā partija, tā piektdien vēsta laikraksts "Diena". Šādu lēmumu pēc Tautas partijas lēmuma likvidēties pieņēmusi Kuldīgas domes priekšsēde Inga Bērziņa kopā ar domubiedriem. Viņa atzīst, ka Latvijas politiskās sistēmas kontekstā varbūt nav laba daudzu vietējo partiju veidošana, bet "Kuldīgas novadam tas ir labākais risinājums". Kuldīgas novada vadītāja pieļauj, ka uz sadarbības līguma pamata varētu sadarboties ar kādu no lielajām partijām.

"Diena" arī raksta, ka "Vienotība" ir noskaņota pie sevis aicināt Tautas partijas ievēlētos pašvaldību vadītājus. To avīzei atzinis "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars.

Uzrunāto vidū varētu būt Madonas novada priekšsēdis Andrejs Ceļapīters, Valmieras mērs Inesis Boķis, bijušais Talsu novada priekšsēdis Aivars Lācarus, kā arī Kuldīgas domes priekšsēde Bērziņa.

Nezinot par iespējamo piedāvājumu, Lācarus "Dienai" atzina, ka viņš nezinot, ko darīšot nākamajās vēlēšanās, kurās var startēt tikai no partiju sarakstiem. Lācarus laikrakstam izteicies, ka neredz "to balto spēku, kuram varētu pievienoties, bet jaunas partijas veidošana ir dārgs process".

Savukārt Cēsu mērs Gints Šķenders, kurš vada pašvaldību jau trešo sasaukumu, nevēlas stāties nevienā citā partijā un ir noskaņots 2013. gadā no politikas aiziet, vēlēšanās nestartējot.

Tautas partija lēmumu likvidēties pieņēma šovasar.