Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ādažu namsaimnieks attīsta telpu uzkopšanas nozari

© Ojārs Lūsis

SIA Ādažu namsaimnieks ar savu kvalitatīvo un godprātīgo darbību gūst arvien lielāku iedzīvotāju uzticību – gada laikā par savu apsaimniekotāju, atsakoties no citiem šīs nozares uzņēmumu pakalpojumiem, šo kompāniju izvēlējušies vēl trīs daudzdzīvokļu māju īpašnieki. Kopumā Ādažu namsaimnieks apsaimnieko 28 daudzdzīvokļu namus.

«Visus jautājumus, kas skar māju apsaimniekošanu, sadarbībā ar māju vecākajiem un iedzīvotājiem cenšamies atrisināt, pirms tie kļuvuši par problēmu. Mūsu speciālisti ir atsaucīgi un sniedz kompetentas atbildes uz iedzīvotāju jautājumiem gan organizētajās sapulcēs, gan pa tālruni, gan epastu, gan klientu apkalpošanas centrā, kas atvērts katru dienu no pulksten 8 līdz 17. Tāpat plaša informācija pieejama mūsu mājaslapas klientu vortālā. Esam dažādojuši arī rēķinu saņemšanas un apmaksāšanas iespējas – to var izdarīt interneta bankā, Maxima veikalos un Latvijas pasta filiālēs, kas ir vienīgā vieta, kur rēķinu var apmaksāt skaidrā naudā un maksājumam netiek aprēķināta komisijas maksa. Priecājamies, ka nu jau lielākā daļa iedzīvotāju rēķinus izvēlas saņemt elektroniski,» skaidro SIA Ādažu namsaimnieks valdes loceklis Juris Krūze.

Ēku renovācija ir sarežģīts process, un zemā iedzīvotāju atsaucība ir visbiežāk minētais cēlonis, kāpēc Latvijā, ar retu pašvaldību izņēmumiem, daudzdzīvokļu māju siltināšana norit tik gausi. Arī Kadagas 6 mājas īpašnieki nespēj vienoties par galējo lēmumu, un vēl arvien nav uzsākta projekta realizācija, kuru virzīt sāka jau pirms gada. J. Krūze: «Šogad stājas spēkā jauna ēku renovācijas finansēšanas kārtība, tāpēc mēs aktīvi uzsākam iedzīvotāju informēšanu par iespējām saņemt fondu līdzfinansējumu. Esam gatavi palīdzēt virzīt šos procesus, ja vien iedzīvotāji vēlēsies uzlabot savu mājokli un maksāt mazāk par siltumu. Jāatzīst, ka šovasar interesi par savu māju siltināšanu izrāda ne tikai Kadagas ciema, bet arī Ādažu centra ciema iedzīvotāji.»

Telpu uzkopšanas bizness arvien populārāks kļūst arī Latvijā, jo telpu īpašnieki saprot – organizēt pašiem savu uzkopšanas dienestu ir neefektīvi un par apkopējām ar spaini un lupatu ir pienācis laiks aizmirst – prasības pret telpu tīrību ir būtiski mainījušās, to vairs nespēj nodrošināt tradicionālie uzkopšanas veidi. Tagad talkā ir jāņem tehnoloģijas un jāizmanto specializētie tīrīšanas līdzekļi. Tāpēc sabiedrisko iestāžu, dažādu pakalpojumu sniedzēju un ražošanas platību uzkopšana tiek deleģēta specializētām kompānijām, kas to veic profesionāli, ātri un klientam izdevīgā laikā. «Laikam ejot, mainās izpratne par tīrību un uzkopšanas metodēm. Mēs nežēlosim nedz laiku, nedz naudu, lai attīstītu šo nozari un spētu klientiem piedāvāt augsta līmeņa pakalpojumus. Mūsu uzņēmums veica jaunā Ādažu kultūras centra uzkopšanu un sadarbojas ar vietējiem ražotājiem, tostarp nodrošina tīrību Latfood ražotnē. Pagaidām mūsu mērķa auditorija ir Ādažu novada iestādes un uzņēmumi,» stāsta Juris Krūze. Ādažu namsaimnieks gaida potenciālos šīs nozares klientus.