Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Renovācijas projekti pabeigti astoņās lauku skolās

22. aprīlī ekspluatācijā nodota renovētā Špoģu vidusskola, kurā veikti arī fasāžu un jumta siltināšanas būvdarbi © Daugavpils novada pašvaldības foto

Noslēdzies Daugavpils novada domes ERAF projekts Daugavpils novada izglītības iestāžu konkurētspējas uzlabošana un izglītības pakalpojumu pieejamības paaugstināšana, informē pašvaldības Attīstības nodaļas vadītāja, projekta vadītāja Vita Rūtiņa.

Projekta ietvaros rekonstruētas vai renovētas astoņas izglītības iestādes – Biķernieku, Kalupes, Medumu un Lāču pamatskolas, Vaboles vidusskolas sākumskola, Salienas, Zemgales un Špoģu vidusskolas. Atjaunotas, uzlabotas un modernizētas inženierkomunikācijas – ūdensapgāde un kanalizācija, apkure un ventilācija, elektroapgāde, ugunsdzēsības un apsardzes signalizācija, izremontēti mācību kabineti, koridori, sanitārie mezgli. Daudzās skolās veikti fasāžu un jumtu siltināšanas būvdarbi, logu un durvju nomaiņa, kas nākotnē būtiski uzlabos skolu energoefektivitāti. Skolu nosiltinātās fasādes ir ieguvušas jaunas un modernas nokrāsas. Lāču pamatskolas sporta zāle aprīkota ar jaunām stacionārām sporta iekārtām.

Tāpat projekta ietvaros ir labiekārtota skolu apkārtējā vide, kura nodrošina ne tikai estētisko baudījumu, bet arī veido drošu vidi skolēniem. Vairākās skolās – Vaboles vidusskolas sākumskolā, Kalupes pamatskolā, Lāču pamatskolā un Špoģu vidusskolā – veikti dažādi teritoriju labiekārtošanas darbi – bruģakmens seguma celiņu izveide, zāliena ierīkošana, bērnu rotaļu laukumu ierīkošana, žogu izbūve un citi teritorijas labiekārtošanas darbi.

22. aprīlī ekspluatācijā nodota renovētā Špoģu vidusskola, kura ir noslēdzošā – astotā – izglītības iestāde šajā projektā.

Izremontētājiem virtuves blokiem Špoģu vidusskolā, Kalupes pamatskolā, Lāču pamatskolā, Biķernieku pamatskolā un Zemgales vidusskolā iegādātas stacionārās iekārtas un aprīkojums. Projekta ietvaros skolu virtuves aprīkotas ar jaunām un modernām stacionārām virtuves iekārtām – elektriskajām cepeškrāsnīm, kartupeļu mizotājiem, dārzeņu griezējiem, varāmajiem katliem, mikseriem, gaļas maļamajām mašīnām, ledusskapjiem, kas būtiski uzlabos personāla darba apstākļus un uzlabos skolēnu ēdināšanas nodrošināšanas kvalitāti.