Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Tiesā par 1449 eiro izkrāpšanu no ātro kredītu firmām

© Scanpix

18.jūnijā Bauskas rajona tiesa plāno turpināt skatīt aprīlī sākto krimināllietu, kurā par 1449 eiro izkrāpšanu no ātro kredītu firmām apsūdzēts kāds vīrietis.

Bauskas rajona tiesas kancelejas vadītāja Agrita Leveika aģentūru LETA informēja, ka tiesvedība šajā lietā sākās 15.aprīlī, un tad lietas izskatīšana tika atlikta uz 18.jūniju, plkst.10, kad turpināsies pierādījumu pārbaude.

Saskaņā ar tiesas informāciju, šajā krimināllietā Aleksejs Trunovs apsūdzēts pēc Krimināllikuma 193.panta otrās daļas - par sveša finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu, iznīcināšanu, bojāšanu vai nelikumīgu izmantošanu un 177.panta pirmās daļas - par krāpšanu.

Kā ziņots, martā prokuratūra nodeva Bauskas rajona tiesai krimināllietu, kurā par 1449 eiro izkrāpšanu no ātro kredītu firmām apsūdzēts kāds vīrietis.

Prokuratūra paziņojumā presei vēstīja, ka apsūdzētais, izmantojot viņa rīcībā esošu uz svešas sievietes vārda reģistrētu internetbankas kodu karti un internetbankas paroli, aizpildīja anketas naudas aizdevuma saņemšanai ātro kredītu firmās.

Ātro naudas kredītu firmas noformēja aizdevuma līgumus un prasīto naudu pārskaitīja uz aizdevuma pieteikumā norādīto kontu, pēc kā apsūdzētais to pārskaitīja uz savu kontu. Tādā veidā apsūdzētais kopumā izkrāpa vairāk nekā 1449 eiro.