Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Gulbene dāvanā saņem aristokrātiskus putnus – melnos gulbjus

© Gatis Bogdanovs

Gulbenes pilsēta dāvanā no Cēsu Malēniešu kluba ir saņēmusi divus melnos gulbjus. Gulbjiem ir izvēlēti vārdi – Heinrihs un Marisa, raksta Dzirkstele.lv

“Gulbenes vēsturiskais centrs ir Vecgulbenes muižas komplekss, kas piederējis Volfu dzimtai. Vecgulbenes muižas parkus var uzskatīt par barona Heinriha fon Volfa mūža darbu. Par godu šiem aristokrātiem – Heinriham un viņa sievai Marisai – Gulbenē turpmāk dzīvos arī šie skaistie un aristokrātiskie putni – melnie gulbji,” saka pašvaldības aģentūras “Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs” direktore Iveta Kovtuņenko.

Gulbenes pilsētas labiekārtošanas iestāde veido gulbjiem mājvietu Spārītes parkā. 

“Kad gulbji jau būs uzsākuši dzīvi savā jaunajā mājvietā, aicinām tos nepiebarot, jo īpaši ar baltmaizi un citiem smalko miltu izstrādājumiem. Tas var būt ļoti kaitīgi gulbju veselībai. Saudzēsim visi kopā šo īpašo dāvanu un rūpēsimies, lai melnie gulbji dzīvotu pie mums ilgi jo ilgi!” saka I.Kovtuņenko.

Jāpiebilst, ka turpmāk tiks mainīts arī elektrovilcieniņa maršruts. Tas ies caur Spārītes parku, garām gulbju mājvietai, tādējādi ļaujot tuvāk apskatīt Latvju zīmju vēstījumu taku un skaisto dāvanu pilsētai - melnos gulbjus. „Gulbenē ir jādzīvo gulbjiem! Ceram, ka šis stāsts par gulbju Heinriha un Marisas atgriešanos Spārītes parkā būs jauna lappuse pilsētas šodienas dzīvē gan gulbeniešiem, gan ikvienam mūsu pilsētas apmeklētājam!” saka I.Kovtuņenko.

Avots: Dzirkstele.lv