Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Kreiss – viens no lielākajiem pārvadātājiem Baltijā

Kreiss ir viens no lielākajiem Mārupes novada uzņēmumiem – viņu mašīnas nepaliek nepamanītas nedz Latvijā, nedz citos pasaules ceļos © Publicitātes foto

Pirms gada, kad stājās spēkā Krievijas un Eiropas valstu savstarpējās sankcijas, kas aptvēra arī dažādu veidu produktu embargo, daudziem auto pārvadātājiem un loģistikas uzņēmumiem tas radīja milzīgas problēmas. Taču kravu pārvadāšanas kompānijai Kreiss tas izvērtās par jaunu, uz attīstību vērstu darbības posmu, kas devis lieliskus rezultātus.

Šodien Kreiss ir kļuvis vēl stiprāks un lielāks – ir atvērtas pārstāvniecības Kazahstānā un Krievijā šo valstu iekšzemes kravu pārvadājumu nodrošināšanai, kā arī šogad tiks atklāta pārstāvniecība Norvēģijā.

Stiprās puses – laiks, termiņš, precizitāte

Vaicāta, vai Kreiss kā viens no lielākajiem kravu pārvadājumu operatoriem Baltijā jūt konkurenci, pārdošanas speciāliste Guna Sardova teic: «Mums ir jauns autoparks, ļoti labi sagatavoti vadītāji, labi organizēts dispečeru dienests un pārvadājumu kvalifikācijas speciālisti, kas ik brīdi ir gatavi palīdzēt šoferim, lai arī kādā valstī un kādā situācijā viņš nonāktu. Faktiski biroja darbinieki ir tie, kas uzņemas lielāko atbildības daļu, lai autovadītājam nebūtu jāpieņem sasteigti lēmumi. Viņu uzdevums ir braukt – mūsu uzdevums izvest viņus cauri problēmsituācijām bez zaudējumiem.»

Patlaban Kreiss rīcībā ir 1200 kravas automašīnu – visas jaunākas par pieciem gadiem. Pamatā tās ir Volvo markas jaunāko modeļu mašīnas, bet pavisam nesen iegādātas arī 100 MercedesBenz smagās mašīnas. Par lielāko vērtību, kas ir pamats veiksmīgai uzņēmuma darbībai, var uzskatīt 1500 refrižeratoru puspiekabes SCHMITZ ar Thermo King un Carrier uzstādījumiem. Tāpat ir pieejamas 70 konteineru platformas un 90 tentu puspiekabes. Šāds autoparks dod iespēju droši pārvadāt gan saldētās un atvēsināmās kravas, kam svarīgs temperatūras režīms, gan vērtīgās kravas, kuru drošai piegādei ir nepieciešama atbilstoša tehnika.

Kā jaunumu var atzīmēt salikto kravu pakalpojumu, piemēram, piegādāt restorāniem vienu paleti ar ekskluzīviem sieriem un vienu paleti ar zivju delikatesēm. Varianti var būt visdažādākie.

Dažādas valstis, dažādas tautības

Pēc embargo ieviešanas Kreiss meklēja jaunus loģistikas ceļus un kravu īpašniekus Āzijā, Gruzijā, Kazahstānā, kā arī izvērtēja iespējas strādāt lielo valstu iekšzemes pārvadājumu tirgos. Kreiss ir meitassabiedrības gan Krievijā Kreiss Vostok, gan Kazahstanā Kreiss Āzija. Guna skaidro: «Šajās kompānijās strādā vietējie cilvēki, kuri var izskaidrot visu savā dzimtajā valodā, kas atvieglo darbu. Arī Latvijas sabiedrībā strādā internacionāla šoferu komanda – esam pieņēmuši darbā arī Krievijas un Ukrainas pilsoņus. Tāpat arī starp dispečeriem ir ļoti dažādu valodu un mentalitāšu pārvaldītāji.»

Šogad ir atvērti vairāki jauni virzieni – tikko sākusies sadarbība ar Turcijas tekstila izstrādājumu ražotājiem un pārtikas vairumtirgotājiem, bet līdz gada beigām plānots atvērt pārstāvniecību arī Norvēģijā. Norvēģijā, kā arī citās Skandināvijas valstīs, mēs darbojamies jau sen, mūsu partneri ir pasaules slavenie zīmoli, tāpēc pārstāvniecības atvēršana ir loģisks nākamais solis.

Kreiss darbības ģeogrāfija ir ļoti plaša un autoparks liels, tāpēc vienmēr ar prieku kolektīvā tiek uzņemti autovadītāji – gan tie, kuriem jau ir pieredze tālajos reisos, gan tie, kuri vēl tikai vēlas izmēģināt savus spēkus. Kreiss piedāvā gan apmācību, gan darbu uzņēmumā. Mums ir Tālbraucēju akadēmija, kura tika izveidota 2013. gadā un ir pirmā Latvijā, kas autovadītāju apmācībā piedāvā arī specializētus C un CE kategorijas kursus tālbraucējiem ne tikai piekabju, bet arī puspiekabju autovilcienu vadīšanai. Guna uzsver: «Darbs nav viegls, un daudzi neiztur slodzi. Taču mums ir liels prieks par saviem ilggadējiem darbiniekiem, kam tālie reisi ir dzīves stils, nevis tikai darbs. Mēs vienmēr gaidām arī jaunos cilvēkus.»

Mēs piedāvājam prakses iespējas arī studentiem, kuri ir tikko pabeiguši universitāti vai vēl turpina mācības. Studenti, kuri sekmīgi pabeigs praksi uzņēmumā Kreiss, nākotnē var pretendēt uz brīvajām vakancēm ar izdevīgiem nosacījumiem.