Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Liepājnieks pērkot tirgū avenes piedzīvojis pamatīgu vilšanos

© Egons Zīverts

Šonedēļ, iepērkoties pie importa ogu stendiem Pētertirgū, nepatīkamu pārsteigumu piedzīvojis liepājnieks Grigorijs Giļoks, ziņo liepajniekiem.lv. Nopirktajās aveņu kastītēs labas ogas bijušas tikai virspusē, tādēļ vīrietis aicina citus pircējus būt uzmanīgākiem.

Kartona kastītēs zem virskārtas bijušas vecas, appelējušas un vienā putrā saspiedušās ogas. Liepājnieks ogas pircis pēc sievas lūguma sagādāt avenes ievārījumam. Tirgū atradis leti, kur šī prece maksā pusotru eiro par kastīti- par 50 centiem līdz eiro lētāk nekā citās vietās. Novērtējis, ka ogas izskatās labas, un ņēmis četras kastītes. Bet, pārnācis mājās, secinājis, ka virsējā kārta ir maldinoša.

 
Vīrietis devies atpakaļ uz tirgu un meklējis pārdevēju. Pēc sievietes atrašanas cietušais pircējs saņēmis vien skarbu aizrādījumu, ka, pērkot par tādu cenu, ar to bijis jārēķinās. Uz iebildumu, ka redzamā ogu daļa bijusi laba, pārdevēja atcirtusi, ka viņa ne pie kā nav vainīga un ka neviens pircējam te neko nepanāks, pat, ja viņš sūdzēsies. Tādēļ Giļoks devies uz "Kurzemes Vārdu", vēlēdamies brīdināt citus pircējus no līdzīgas iepirkšanās.

"Kurzemes Vārds" novērojis, ka tieši šādās kastītēs, uz kurām ir zīmējumi un uzraksti poļu valodā, Pētertirgū ogas pārdod vairākās vietās. Par šo konkrēto pirkumu tika informēts Pārtikas un veterinārais dienests, kura pienākumos ir uzraudzīt preču kvalitāti un izcelsmi. "Visi pārtikas inspektori ir informēti pārbaužu laikā īpašu uzmanību pievērst šīm avenēm," atbildēja dienesta Dienvidkurzemes pārvaldes vecākā referente Signe Kristholde.