Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Nesagaidot "ātros", Gulbenes novadā mirst sieviete un viņas bērns

© F64

Svētdien, 30. augustā, ātrā palīdzība nepaspēja palīdzēt dzemdībās 1977. gadā dzimušai sievietei Gulbenes novada Daukstu pagastā. Viņa un mazulis mira noasiņojot. Ātrās palīdzības mediķi, ierodoties izsaukuma vietā, vien konstatēja divu cilvēku – mātes un jaundzimušā – nāvi.

Bojāgājušās sievietes ģimenē jau bija trīs bērni. Pasaulē bija jānāk viņas ceturtajai atvasītei. Pagaidām trūkst ziņu, vai grūtniece bija stājusies uzskaitē un gaidību laikā konsultējās pie kāda ginekologa.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Ungure apstiprina šādu faktu un informē, ka dzemdētājas un bērna nāves iemeslus noteiks ekspertīze, ir uzsākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Vietējo mediķu aprindās šis traģiskais gadījums tiek apspriests, analizējot letālā iznākuma iespējamos iemeslus. Ātrā palīdzība it kā saukta, kad dzemdētājai sākusies liela asiņošana. Bērniņš it kā esot piedzimis laikā, iznēsāts, taču gan mammas, gan mazuļa bojāejas iemesls, visticamāk, ir tieši lielā asiņošana. «Šādos gadījumos, kad ir asiņošana, tas ir sekunžu jautājums. Tas nav pat minūšu jautājums. Bērniņš tad mirst pirmais un pēc tam māte,» saka SIA Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība izpilddirektore Ināra Ņikuļina.

Ģimene, kurā notika nelaime, agrāk skaitījusies problemātiska, taču pēdējā laikā vairs ne. Sieviete, kura gājusi bojā dzemdībās, rūpējās par savu dzīvi pati, teica Daukstu pagasta pārvaldes vadītājs Uldis Doņuks.

Bāriņtiesa jau 31. augustā sākusi risināt visus jautājums, kas skar bojāgājušās sievietes trīs bērnu personisko un mantisko stāvokli. Bērni atrodoties drošā vietā un tiekot kārtota viņu aizbildnība. 1. septembrī jaunākais bērns devies uz bērnudārzu, bet divi vecākie bērni – uz skolu. Potenciālā aizbildne visu esot nokārtojusi. Pašvaldība nodrošinās visiem bērniem psiholoģisko palīdzību.