Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

ZIEMASSVĒTKU ATSKAŅAS: Dāvanas jāved ar traktoru

CIEMOS. Neatkarīgās Ziemassvētku vecīti un Eviju Neilandi no Eco Baltia Vide sagaida Ausma Gulbe ar mazmeitu Evelīnu. Dāvana būs jāved traktora piekabē, nekā citādi uz Mālkalnu mājām netikt © F64

Mēs jums aizbrauksim pretim ar traktoru, jo ar auto jūs pie mums diemžēl netiksiet, Neatkarīgajai sirsnīgi saka Ausma Gulbe. Kundze dzīvo lauku viensētā Ārlavas pagastā, uz kuru ved zemes ceļš. Atkušņa vai stipru lietavu laikā ceļš ir neizbraucams. Neatkarīgās Karsto vēstuļu pastam jārēķinās ar skarbo dzīves realitāti laukos un jāpateicas tiem labvēļiem, kuri kādreiz Gulbju ģimenei uzdāvinājuši traktoru, kura piekabē varam novietot jauno veļas mašīnu.

«Tā ir ikdiena laukos – ar rūgtu garoziņu, taču mums ir prieks, ka, neraugoties uz sūro ikdienu, jūs esat uzņēmusies rūpes par mazmeitām un ar vēstules nosūtīšanu redakcijai arī parūpējusies, lai visai ģimenei ikdiena kļūtu gaišāka,» Ausmas kundzei saka uzņēmuma Eco Baltia Vide Klientu apkalpošanas daļas vadītāja Evija Neilande, kas kopā ar Neatkarīgo devās pie Ausmas Gulbes uz Ārlavas pagasta Talsu novada Mālkalniem. Ausmas kundze Neatkarīgās Ziemassvētku vecītim uzrakstīja sirsnīgu vēstuli, atklājot patiesību par to, ka viņas apgādībā ir divas mazmeitas – Evelīna un Kristiāna. Ģimenes apstākļi iegrozījušies tā, ka mazmeitiņu mamma strādā citā pilsētā un meitiņas apraudzīt var reizi mēnesī. Vecmāmiņa rakstīja, ka lauku mājās, kurās viņa dzīvo ar abām mazmeitām, nav veļas mašīnas, tas ļoti apgrūtina ikdienu, viss jāmazgā ar rokām. To, protams, izdarīt var, taču mūsdienās veļas mašīna nav ekstra sadzīves priekšmets, un, ja jārūpējas par lauku māju, tā ļoti atvieglo ikdienas soli. Tāpēc Eco Baltia Vide kopā ar Neatkarīgo atsaucās ģimenes lūgumam un sagādāja veļas mašīnu Gulbju ģimenei.

Ceļš garām mežmalai uz Mālkalnu mājām patiešām ved pa zemes ceļu un pašreiz ar vieglo auto nav izbraucams. «Labi, ka mums ir kādreiz vāciešu dāvāts traktors, ar ko var izbraukt līdz grants ceļam,» saka Ausmas kundze. Kopā ar jaunāko mazmeitiņu Evelīnu, kurai pēc mēneša būs četri gadi, un dzīvesbiedru sēdušies traktorā un braukuši sagaidīt ciemiņus. Traktors ir arī liels atspaids lauku darbos, lielu daļu pārtikas ģimene sarūpē pati savā dārzā. «Ikdienā es braucu ar riteni, galvenokārt līdz Valdemārpilij, kur ir tuvākais veikals, mazmeita Kristiāna uz skolu brauc skolas autobusu, bet līdz ceļam atnāk ar kājām. Arī Evelīna drīz ies bērnudārzā, tagad tikai pa mājām dzīvojas un pieskata suņuku,» stāsta Ausma. «Es varu teikt vēlreiz paldies labajiem cilvēkiem, kuri par mums iedomājās un palīdz.»

«Neatkarīgās akcija Karsto vēstuļu laiks sen ir pārsniegusi vienkāršas Ziemassvētku apdāvināšanās akcijas rāmjus. Mēs esam centušies palīdzēt un esam palīdzējuši latviešu ģimenēm un vientuļiem sirmgalvjiem, kas ļoti vēlas dalīties arī savā sirds siltumā un labestībā un cer to sagaidīt arī no apkārtējiem,» saka Neatkarīgās galvenā redaktore Anita Daukšte. «Mūs iepriecina tas, ka varam būt par starpniekiem visiem tiem cilvēkiem, kuri vēlas palīdzēt viens otram, un parādīt, ka nesavtība ir viens no lieliskākajiem tikumiem, kas piemīt mūsu tautai.» Savukārt Eco Baltia vide direktors Jānis Aizbalts uzskata, ka māksla ir sadzirdēt cilvēku patiesās vēlmes un vajadzības: «Ikdienas steigā ir grūti aptvert, ka Latvijā ir ģimenes, kurām elementāri trūkst sadzīvē pašsaprotamus lietu – nav veļas mašīnas vai gāzes plīts. Ja cilvēks to izsaka skaļi un publiski, tad mūsu cilvēciskais pienākums ir to sadzirdēt. Ja šīs mūsu sarūpētās lietas atrisina vai vismaz atvieglo sadzīvi – lieliski, jo mērķis ir sasniegts.».