Trešdiena, 15.maijs

redeem Airita, Arita, Sofija, Taiga

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ventamonjaks Serviss izaugsmes desmitgade

VENTAMONJAKS SERVISS uzstādītā tvaiku savākšanas un rekuperācijas iekārta nodrošina desmit reizes mazāku izmešu emisiju atmosfērā, nekā nosaka reglamentējošie dokumenti © Publicitātes foto

Ventamonjaks Serviss, reorganizējot a/s Ventamonjaks, izveidots 2006. gada nogalē un ir holdinga VK Tranzīts sastāvdaļa.

Uzņēmums apkalpo klientus, kas veic naftas, amonjaka un šķidro ķīmisko produktu pārkraušanu un uzglabāšanu krasta rezervuāros. Ventamonjaks Serviss spēj apstrādāt līdz 250 dzelzceļa cisternām diennaktī un trīs dziļūdens piestātnēs apkalpot kuģus ar kravnesību līdz 60 tūkstošiem tonnu.

«Atzīmējot uzņēmuma izveidošanas desmito gadskārtu, vēlos pateikt paldies kolektīvam un akcionāriem par izturību un neatlaidību. Tāpat kā līdz šim, arī turpmāk esam gatavi enerģiski strādāt un sniegt kvalitatīvus pakalpojumus sadarbības partneriem. Līdz šim veiksmīgi realizējam nospraustos mērķus un izvirzītos uzdevumus, uzturot kārtībā esošās iekārtas, kā arī investējot mūsdienīgās tehnoloģijās, kas dod iespēju strādāt droši, videi un cilvēkiem draudzīgi,» gandarīts par uzņēmuma veiksmīgu darbību, neskatoties uz valstī un pasaulē notiekošajiem procesiem, ir Ventamonjaks Serviss valdes priekšsēdētājs Arnis Janvars.

Tvaiku savākšanas iekārtai rezerves kapacitāte

Vaicāts par iedzīvotāju un atbildīgo institūciju attieksmi pret Ventamonjaks Serviss darbību, valdes priekšsēdētājs informē: «No pašiem darbības pirmsākumiem vides un drošības jautājumi mums ir bijuši viena no galvenajām prioritātēm, tāpēc gan ražošanā, gan kravu apstrādē tiek izmantotas modernas iekārtas, kuru darbība līdz minimumam samazina ietekmi uz vidi un cilvēkiem.» Savā ziņā Ventamonjaks Serviss jau 2007. gadā uzstādītā naftas produktu tvaiku savākšanas un pārstrādes iekārta, kas nodrošina gaišo naftas produktu tvaiku savākšanu tankkuģu uzpildes laikā, var kalpot par piemēru citiem šīs nozares uzņēmumiem. «Tehnoloģija ir dārga, bet ar tās palīdzību mēs nodrošinām tvaiku savākšanu un rekuperāciju, kā rezultātā izmešu daudzums ir desmit reizes zemāks, nekā nosaka ES direktīvas. Tvaiku savākšanas iekārtas izmantošana naftas produktu pārkraušanas procesā ir tikai viens no Ventamonjaks Serviss pakalpojumu klāsta produktiem. Vērts atzīmēt, ka šo pakalpojumu vairāku gadu garumā izmanto uzņēmums Ventall Termināls, kas nodarbojas ar gaišo naftas produktu pārkraušanu. Šobrīd tvaiku savākšanas un rekuperācijas iekārta tiek noslogota 30% apjomā no iespējamās jaudas. Rekuperācijas iekārtas rezerves kapacitātes jaudas un produktu pārkraušanas infrastruktūra dod iespēju arī citiem Ventspils brīvostas teritorijā esošajiem termināļiem izmantot Ventamonjaks Serviss rīcībā esošās tehnoloģijas. Mums uzņēmējiem mērķis ir viens - savu darbību veikt tā, lai neietekmētu ventspilnieku un pilsētas viesu dzīves kvalitāti,» uzsver Ventamonjaks Serviss valdes priekšsēdētājs.

Investēs jaunās vides tehnoloģijās

Šī brīža aktualitāte kopā ar ārvalstu sadarbības partneriem ir tehnoloģiju izstrāde, kas dotu iespēju būtiski samazināt holdinga VK Tranzīts ietilpstošās kompānijas BioVenta ražošanas procesu pavadošo rapša smaku. «Karsējot rapša sēklas, kas ir viens no biodīzeļdegvielas ražošanas tehnoloģiskajiem procesiem, rodas izteikts rapša aromāts. Esam pieņēmuši lēmumu izstrādāt un ieviest modernu tehnoloģiju, kas šo aromātu spētu samazināt līdz cilvēkam nemanāmam līmenim. Faktiski rapša smakas jautājums ir vienīgais, par ko esam saņēmuši aizrādījumus no pilsētniekiem. Taču piebildīšu, ka arī esošajā situācijā vides piesārņojuma un smaku līmenis atbilst likumdošanā paredzētajam. Tātad papildu investīcijas ir mūsu labā griba, lai cilvēki Ventspilī un apkārtnē justos droši un komfortabli,» skaidro Arnis Janvars.

«Pirms Pilsētas svētkiem vēlos pateikt lielu paldies visiem holdinga darbiniekiem, kuri ar precīzu darbu ir veicinājuši mūsu uzņēmuma attīstību. Lai jums veselība un izturība, tupinot iesākto!».