Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Vakardien kūlas ugunsgrēkos izdegusi 84 hektāru liela platība

© Lauris Vīksne, F64 Photo Agency

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 27.marta plkst. 6.30 līdz 28.marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 143 izsaukumus – 112 uz ugunsgrēku dzēšanu, 22 uz glābšanas darbiem, bet deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 16.23 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ventspils ielu Rēzeknē, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienstāvu mājās istabā deg sadzīves mantas un grīda 8m2 platībā. No piedūmotajām telpām tika izglābts apmēram 45 gadus vecs vīrietis, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 17.25.

Vakardien tika dzēsts 91 kūlas ugunsgrēks, kuru kopējā platība bija 83,8 hektāri. Aizvadītajā diennaktī lielākās kūlas degšanas platības bija:
  • 10 hektāri - Ķieģeļu ielā Daugavpilī;
  • 5 hektāri - Lielajā ielā Rīgā, Brocēnu novada Cieceres pagastā, Dzelzceļmalas ielā Jēkabpilī;
  • 4 hektāri - Miera ielā Salaspilī, Daugavpils novada Kalkūnes pagastā.

Lauris Vīksne, F64 Photo Agency

Lai gan kūlas dedzināšana ir aizliegta un par to var tikt piemērots administratīvais sods, šogad reģistrēti jau 357 kūlas ugunsgrēki. VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana apdraud cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī rada būtisku kaitējumu dabai! VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju būt piesardzīgiem un nepieļaut kūlas ugunsgrēka izcelšanos, bet gadījumos, ja kūlas ugunsgrēks ir izcēlies - nekavējoties zvanīt uz tālruni 112.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, salmu ruļļi, vieglā automašīna, divi šķūņi, dārza māja, sodrēji piecu ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Šorīt Pils ielā Cesvaines novadā ugunsdzēsēji glābēji ar glābšanas dēļa palīdzību izglāba un nogādāja krastā ledū ielūzušu cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem. Palīdzot nelaimē nonākušiem cilvēkiem Daugavpilī, vakar Pārdaugavas ielā ugunsdzēsēji glābēji izcēla pagrabā iekritušu cilvēku, bet Cietokšņa ielā no dzīvojamās mājas, kurā bija notikusi gāzes noplūde, tika izglābts viens cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem.