Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Tautas skaitītāji vēlēsies uzzināt arī par iedzīvotāju migrāciju

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Nākamās 2021.gadā gaidāmās tautas skaitīšanas laikā iegūs datus par iedzīvotāju starpvalstu migrāciju, liecina Ekonomikas ministrijas (EM) sagatavotais ziņojums par pasākumu plānā 2021.gada tautas skaitīšanas sagatavošanai un organizēšanai paredzēto pasākumu izpildi.

EM norādīja, ka šogad tiks uzsākts starpvalstu migrācijas paneļapsekojums, lai iegūtu papildu informāciju par iedzīvotāju starpvalstu migrāciju. Minētais apsekojums tiks veikts šā gada sākumā un beigās.

Kopumā paredzēts apsekot 20 000 mājokļu. Apkopojot abu apsekojumu rezultātus, plānots iegūt papildus informāciju par ārējās migrācijas plūsmu.

EM arī informēja par sagatavoto vienošanās projektu ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) par visu augstskolu studentu datu saņemšanu no Valsts izglītības informācijas sistēmas. Patlaban Centrālās statistikas pārvaldes rīcībā ir minētajā sistēmā ievadītā informācija par profesionālās izglītības iestādēm. Vērtējot šīs informācijas kvalitāti, tika atklāti būtiski trūkumi par kuriem informēta IZM.

Kopumā 2021.gada tautas skaitīšanai EM piešķirti 2,46 miljoni eiro laika periodam no 2015.gada līdz 2023.gadam. Taču, izskatot jautājumu par 2018.gada budžetu, Ministru kabinets pieņēma lēmumu par papildu līdzekļu piešķiršanu 2018.gadā Centrālajai statistikas pārvaldei ārējās migrācijas paneļapsekojuma veikšanai 164 628 eiro apmērā un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei Iedzīvotāju reģistra programmatūras pilnveidošanai 85 372 eiro apmērā.