Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Traģiska nakts Jaunjelgavā: dega daudzdzīvokļu ēka, ir bojāgājušie

© Kaspars KRAFTS, MN

 Šonakt Aizkraukles novada Jaunjelgavā ar atklātu liesmu dega divstāvu daudzdzīvokļu ēka pilnā 200 kvadrātmetru platībā, kur bojā gājuši divi cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Šonakt plkst.01.57 VUGD glābēji steidzās uz Aizkraukles novada Jaunjelgavu, kur ar atklātu liesmu dega divistabu daudzdzīvokļu ēka pilnā 200 kvadrātmetru platībā. Plkst.06.18 ugunsgrēku izdevās ierobežot, bet darba notikuma vietā turpinās vēl šorīt.

Ugunsdzēsējiem izdevās no uguns izplatības nosargāt blakus esošo dzīvojamo māju un koka šķūni. No blakus esošās ēkas evakuējās seši cilvēki.

Plkst.22.38 saņemts izsaukums uz Valmieras novada Brenguļu pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg divstāvu dzīvojamās mājas jumts 200 kvadrātmetru platībā un mansardstāvs 50 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās 13 cilvēki. Plkst.07.15 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī laika posmā no 21.oktobra plkst.6.30 līdz 22.oktobra plkst.6.30, VUGD saņēma 66 izsaukumus - 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, 32 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.