Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Zobārstniecības autobuss viesojas Siguldā

© F64

Nevienu vairs nepārsteidz dažādās zobu pastas reklāmas, kas bieži vien savā būtībā ne ar ko jaunu neatšķiras.

 Kurš gan negrib, lai viņa smaids, kas atsedz zobus, nebūtu vienkārši brīnišķīgs? Līdz ar to pieaug pieprasījums pēc šādiem pakalpojumiem, kas īpašā veidā rūpējas par mutes dobuma veselību, akcentējot arī tā vizuālo pievilcību.

Šoreiz paskatīsimies uz zobu higiēnistu darbu, kas ar lielu entuziasmu rūpējas ne tikai par mūsu, bet arī mūsu bērnu veselību. Kuram gan atmiņā nav palikuši biedējošie pagājušo laiku zobārstniecības kabineti? Līdz ar to, lai neradītu mazajiem pacientiem šīs nepatīkamās izjūtas, iepazīstināšana ar šīs specialitātes ārstiem vienmēr jāsāk ar higiēnista apmeklējumu, kas veic profilaktisko apskati un iepazīstina bērnu ar vispārējo apskati un vispārējo procesu. Pavisam negodīgi pret bērnu būtu viņu vest pie zobārsta jau ar, piemēram, sāpošu zobiņu, kas pavisam noteikti sabojātu viņa pirmos priekšstatus par zobārstniecības kabinetu.

Apsveicami ir tas, ka, risinot jautājumu par zobārstniecības pakalpojumu pieejamību, Veselības ministrija ir atbalstījusi Valsts zobārstniecības un sejas ķirurģijas centra iniciatīvu iegādāties divus zobārstniecības autobusus, kas regulāri apmeklētu attālo rajonu skolas un sociālās iestādes.

Un tā jau četrus gadus šie autobusi, kas ir aprīkoti ar mūsdienīgām zobārstniecības, sterilizācijas, digitālā rentgena iekārtām, veic savu misiju mūsu valstī.

Sadarbībā ar Valsts zobārstniecības un sejas ķirurģijas centru šie autobusi tiek izmantoti dažādos pasākumos. Un šajā gadā jau otro reizi zobārstniecības busiņš ciemojās Siguldas Veselības dienā, kas notika 15.09.2012.

Siguldas mutes veselības centra speciālisti sniedza konsultācijas un ieteica, kas jādara, lai saglabātu mutes dobuma veselību. Kā arī visi interesenti varēja apskatīt autobusu.

Bieži vien mēs domājam, ka mutes dobuma higiēna vien tāds nieks ir, uzdodot jautājumu, kā tad kādreiz cilvēki varēja izdzīvot bez šā pakalpojuma. Taču tai pašā laikā mums ir jāapzinās, ka pārtika, ko lietojam, nepavisam nav tāda, kādu izvēlējās mūsu senči. Tas arī lielā mērā nosaka šo nepieciešamību. n