Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Reģionos \ Aizkraukle

Krīze nenobaidīja

© Ojārs Lūsis

Ne sarežģītā ekonomiskā situācija valstī, ne neziņa par valsts nākotni nenobaidīja Daini Vingri, lai pirms gada spertu pārliecinošus soļus biznesa vidē – viņš izveidoja uzņēmumu SIA Koknese Wood House, kas šobrīd jau vērš skatu uz ārvalstu tirgu.

«Ja cilvēks ko ļoti grib un mērķtiecīgi uz savas ieceres realizēšanu virzās, tad viņam tas noteikti izdosies,» optimistiski saka D. Vingris, kas SIA Koknese Wood House ieņem priekšsēdētāja amatu. Uzņēmums tapis inkubatora paspārnē. «Principā izmantoju visas Eiropas Savienības sniegtās iespējas, kas paredzētas uzņēmējdarbības sākšanai. Un teikšu tā – kaut arī dažādu projektu rakstīšana patiesi aizņem daudz laika un jāapbruņojas ar lielu pacietības devu, lai izpildītu vajadzīgos dokumentus, tomēr rezultāts ir tā vērts. Tāpat nepiekrītu līdzcilvēku skepsei, ka projektu rakstīšana ir lieka laika tērēšana, jo uzvarēs tas, kuram būs, tā teikt, kāds blats. Mana pieredze gan liecina ko citu – ja tu spēj pārliecināt, ka tava ideja ir dzīvotspējīga, atbalsts tiks saņemts,» uzsver D. Vingris.

Šobrīd uzņēmuma produktu klāstā ir dažādas koka ēkas – pirtiņas, lapenes, dzīvojamās mājiņas, vasarnīcas. Tiek domāts par dažādu koka māju izveidi, kas būtu ērtas un viegli pieejamas cilvēkiem ar kustību traucējumiem. «Lai arī ir krīzes periods, interese par mūsu piedāvājumu ir,» stāsta D. Vingris. Šobrīd norit darbs pie produktu sertificēšanas, lai tā atbilstu visām Eiropas Savienības prasībām un varētu sekmīgi startēt eksporta tirgū. «Pasaulē par šādām precēm ir interese. Biznesa inkubatora speciālisti palīdz veidot sakarus ar potenciālajiem ārvalstu pircējiem, sadarbības partneriem.» Tāpat dažādas organizācijas, iestādes rīko pasākumus vai izsludina pieteikšanos kādai izstādei, tāpēc esot allaž jātur acis un ausis vaļā. Palēnām top arī mājaslapa. «Manuprāt, uz firmu, kurai nav mājaslapas, raugās ar tādu nelielu neticību. Tā kā mājaslapas izveidi finansē Eiropas Savienība, tā top nedaudz gausāk, bet ar to jārēķinās – visur, kur ir iesaistīta Eiropas nauda, procesi norit nedaudz lēnāk, kā varbūt gribētos, jo projektu izskatīšana un apstiprināšana prasa laiku,» paskaidro D. Vingris.