Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Reģionos \ Cēsis

Cēsīs notiks Bibliotēku nakts

Cēsu centrālajā bibliotēkā 26.aprīlī plkst. 16.00- 23.30 notiks bibliotēku nakts,kuras programmā būs daudz un dažādu veidu aizraujoši pasākumi, iesaistot lekcijas, spēles, radošas darbnīcas un aktivitātes, kā arī viktorīnas, mūzika, dejas un citas aktivitātes līdz pat pusnaktij.

Bibliotēku nakts programma:

1. Anna Velēda Žīgure un Juka Rislaki par nozīmīgiem notikumiem Latvijas vēsturē (saruna par viesu grāmatām "Viņi. Svešos pagalmos", "Viņi. Ceļā", "Es stāstu par Latviju", "Maldināšana: Latvijas gadījums" un citām).

2. "Dzimtas vēstures pētniecība un ciltskoka veidošana". Lekcija, pārrunas, konsultācijas. Egils Turss, www.ciltskoki.lv veidotājs un Maija Oše, dzimtas pētniece.

3. Tradicionālās kultūras iniciatīvu centrs "KasTe" un Amatas novada folkloras kopa "Ore" (vadītāja Inese Roze, Andris Roze, Baiba Trinska–Roze, Adele Grunte) piedāvā pavadīt vakaru tautas tradīciju noskaņās: mūzika un dziesmas, rotaļas un spēles, danči.

4. Senās maizes cepšana ugunskurā, stāstījums par maizes vēsturi un 5.-12. gadsimta ēdieniem. Teiksma Vasmane, kultūrvēsturisko pasākumu organizatore.

5. Viktorīnas par Cēsu un grāmatniecības vēsturi. Daumants Vasmanis, vēsturnieks.

6. Grāmatas "Rīga-Pekina" autore aktrise Ilona Balode un mūziķis Rolands Ūdris stāsta par trakajiem ceļojuma piedzīvojumiem, dzied ceļa dziesmas, rāda foto un video.

7. "Nost ar garlaicību!" Vides pētnieks, žurnālists Māris Olte par ceļojumiem, Latviju, makšķerēšanu un grāmatu "Ēst ir tavā dabā".

8. "Kā izprast zirga dabu". Daina Luksa, zirgu uzvedības speciāliste.

9. Sejas apgleznošanas darbnīca. Glezno, stāsta un konsultē Guna Eglīte.

10. Dekoratīvo piespraužu gatavošana, dāvanu iesaiņošana. Stāsta, māca un konsultē Ilze Babahina, vizuālās mākslas skolotāja.

11. "Nāc rotaļāties!" Rotaļu istabā kopā ar pirmskolas vecuma bērniem, kamēr vecāki apmeklē pasākumus, spēlējas audzinātāja Madara Žīgure.

12. Senās spēles brīvā dabā, 70.-90. gadu pagalmu spēles.

13. "Vai tu zini?" Izzinoša orientēšanās spēle bibliotēkā.

14. Jautrai noskaņai spēlē Cēsu Pūtēju orķestra kvartets.

15. Bērnu literatūras nodaļā pasākums sākumskolas bērniem "Pasaku karaļvalsts balle". Pils noskaņojums, princešu tērpi un atribūtika. Literatūras izstādes par princesēm, tērpiem un ballītēm. Scenārijs, režija, pasākuma vadīšana Baiba Prindule, Rīgas Stradiņa universitātes Komunikāciju un mediju studijas programmas studente.