Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Reģionos \ Valmiera

Valmierā jau sesto gadu notiks gaisa balonu festivāls

Valmierā no 25. līdz 29.maijam jau sesto reizi norisināsies starptautiskais gaisa balonu festivāls "Valmieras kauss 2011", kura laikā notiks arī Latvijas meistarsacīkstes gaisa balonu sportā, aģentūru BNS informēja Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Elīna Neimane.

Dalību festivālā šogad jau apstiprinājušas 15 gaisa balonu komandas no Latvijas, Lietuvas, Krievijas un Čehijas.

Pirmie gaisa balonu lidojumi plānoti 25.maijā. Valmieriešus un pilsētas viesus baloni priecēs katru dienu gan rīta, gan vakara lidojumos līdz 29.maijam. Iecerēts, ka notiks arī gaisa balonu nakts spīdēšana.

Saistībā ar to, ka gaisa balonu lidojumi var notikt tikai labvēlīgos laika apstākļos, lidojumu precīzu laiku un vietu noteiks sacensību direktors Uldis Dūmiņš tieši pirms paredzētā lidojuma.

Savukārt personāls, kas nodrošinās kvalitatīvu festivāla norisi, piesaistīts no Latvijas, Lietuvas un Ukrainas. Šogad festivāla organizēšanā piedalās arī 13 brīvprātīgie jaunieši no astoņām Eiropas valstīm – Portugāles, Spānijas, Itālijas, Polijas, Rumānijas, Austrijas, Lielbritānijas un Turcijas ES programmas "Jaunatne darbībā" ietvaros.

Gaisa balonu festivāls Valmierā notiks jau sesto reizi. Informācija par festivāla norisi un lidojumiem būs pieejama interneta mājaslapā www.naclidot.lv.