Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Reģionos \ Valmiera

Valmierā atsāks darboties Gaujas tramvajs

Valmierā 15.maijā savu otro sezonu sāks vienīgais Gaujas tramvajs Latvijā, kas šogad piedāvās pagarinātu līniju un līdz ar to arī garāku braucienu, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas tūrisma informācijas konsultante Anita Deigele.

Gaujas tramvajs šogad ceļos maršrutā no Kazu krācēm līdz pat Dzelzs tiltam, kur tas savus pasažierus vizinās 40 minūtes, pastāstīja Deigele. Gaujas tramvajs kursēs Valmieras pilsētas centrā noteiktos publisko braucienu laikos, aicinot pilsētniekus un viesus profesionāla gida - Gaujas tramvaja vadītāja - vadībā iepazīt ievērojamākos Valmieras apskates objektus no Gaujas.

Organizētām grupām būs iespēja rīkot pasākumus uz peldlīdzekļa, izvēloties arī īpašas tematiskās programmas sadarbībā ar citiem Valmieras un apkārtējo novadu tūrisma uzņēmējiem. Interesentu grupām piedāvājumā Gardēžu vakariņas ar restorānu "Rātes vārti", Itālijas vakars ar "Vīnkalniešiem", vīna degustācijas, kāzu izbrauciens, bērnu ballītes, tējas dzeršanas rituāli sadarbībā ar Valmieras muzeju un citas iespējas, atklāja Deigele.

Tramvajs vienlaicīgi var uzņemt 22 pieaugušus pasažierus, savukārt kopā ar bērniem pasažieru skaits var būt pat līdz 30 personām.

Jau ziņots, ka pirmā tramvaja līnija tika atklāta pērnā gada vasaras tūrisma sezonas atklāšanas pasākumā 12.maijā.

Aktīvā tūrisma centra "Eži" iniciatīvu par šāda tramvaja izveidi pērn atbalstīja Valmieras pašvaldība, kas ļāva izmantot Vecpilsētas laivu piestātni, lai tramvajs varētu veikt ceļu no Kazu krācēm līdz pilsētas tiltam un šogad jau arī tālāk.