Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Reģionos \ Ventspils

Ventspilī ar plašu pasākumu programmu atzīmēs Jūras svētkus

Jūlija otrajā nedēļas nogalē, kā ik gadu, Ventspilī ar plašu pasākumu programmu atzīmēs Jūras svētkus. Svētku ieskaņas dienā, 9.jūlijā, ikviens aicināts uz "Jūrziņu" teātra namā "Jūras vārti", sestdien, 10.jūlijā, no agra rīta līdz vēlam vakaram norisināsies visdažādākie Jūras svētku pasākumi, bet svētdien, 11.jūlijā, uz Mazajiem Jūras svētkiem aicina abas bērnu pilsētiņas.

Šogad Ventspilī Jūras svētkos Neptūns ieradīsies, pirotehnikas mākoņu un ostas kuģu strūklaku ielenkts, turklāt Neptūnu pavadīs ne tikai Daiļā Nāra ar sirēnas balsi, bet arī jūras zvēru izlase - Jūras Zvaigzne, Zirdziņš, Astoņkājis un arī kāda noslēpumaina Milzu zivs. Jūras svētkos Ventas malā kopā ar latviešu Jūrnieku un svešzemju jūrasbraucējiem uzstāsies krietnie "Keksi" - viena no labākajām rock&roll grupām Baltijā, naski dejos "Ķengurroks", latviešu Stomp paraugs - grupa "Pulsa efekts" bungos pa visu, kas gadīsies pa ķērienam, bet godīgu valša ritmu nodrošinās kapela "Bellacord".

Augu dienu šeit notiks dažādas atrakcijas visai ģimenei, pa Ventas viļņiem sacensībās trauksies Pūķu laivas, Ventspils muzejā Livonijas ordeņa pilī būs izkāpuši "Zvēri no mežiem un ūdeņiem" (Ventspils novada medību trofeju izstāde), bet dienas beigās ar koncerttūri līdz Ventspilij būs nokļuvis Intars Busulis un zem Reņka dārza lielajiem kokiem prezentēs savu jaunāko albumu "AKTs".

Tiem, kas gribēs baudīt ne tikai mākslu un mūziku, būs iespējams iepirkties Baltijas amatnieku visdažādāko izstrādājumu tirdziņā, iegādāties ēdamo un dzeramo tirdzniecības vietās visā promenādes garumā, kā arī aplūkot visdažādākos kuģus, jahtas, kuterus un velkoņus, kas, noformēti svētku rotā, kursēs Ventas ūdeņos.