Otrdiena, 14.maijs

redeem Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis

arrow_right_alt Reģionos \ Ventspils

Aviācijas bumba izcelta no bedres Ventā; to transportēs uz jūru

Ventspils ostas sauskravu termināļa būvlaukumā atrastā aviācijas bumba ir veiksmīgi izcelta no četrus metrus dziļās bedres un iekrauta automašīnā, lai nogādātu līdz vietai, kur to iekraut kuģī, aģentūru LETA informēja 3.Zemessardzes novada štāba pārstāve Zanda Tamuļone.

Pašlaik tiek meklēta piemērotākā vietā bumbas iekraušanai kuģī. "Pieļauju, ka tas varētu notikt šovakar, jo vēl ir gaišs," atzina Tamuļone.

Drošības zona, kas noteikta 500 metru rādiusā ap bīstamo atradumu, kuģim ar bīstamo kravu ejot uz jūru, "sekos līdzi". Drošības zonas rādiuss tiks precizēts, taču tie varētu būt 500 metri, pieļāva Tamuļone.

Jau ziņots, ka Ventspilī saistībā ar jaunā sauskravu termināļa būvlaukumā atrastās aviācijas bumbas izcelšanu no grunts tika evakuēta teritorija 500 metru rādiusā ap bumbas atrašanās vietu, aģentūru LETA informēja Ventspils pilsētas domes pārstāve Kristīne Duļbinska.

Tika saņemts Nacionālo bruņoto spēku (NBS) rīkojums slēgt pilsētas teritoriju 500 metru rādiusā ap bumbas atrašanās vietu, tostarp evakuējot iedzīvotājus. Saistībā ar to tika slēgta satiksme pār paceļamo Ventas tiltu un tilta aplī Ventas kreisajā krastā. NBS atļāva turpināt satiksmi pār Apvedtiltu, tomēr, tā kā tika slēgts tilta aplis Ventas kreisajā krastā, satiksmes kustība uz Pārventu un no tās tiek organizēta pa Tērauda ielu. Arī sabiedriskais transports tiek novirzīts pa Apvedtiltu.

Visus darbus veic NBS.