Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Lems par VEF Kultūras pils rekonstrukcijas darbu finansējumu

© F64

Pirmdien, 4. augustā, VEF Kultūras pili (Ropažu ielā 2) apmeklēs Kultūras ministre Dace Melbārde un Vides un aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš, lai kopīgi lemtu par Eiropas Savienības finansējuma piesaisti pils ēkas rekonstrukcijas darbiem.

Sanāksmē piedalīsies arī Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs un Izglītības, kultūras, sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane, kā arī citi pašvaldības un ministriju atbildīgie speciālisti.

Rīgas pašvaldības kultūras iestāde „VEF Kultūras pils” ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis. Ēka ir celta laika posmā no 1951. līdz 1960. gadam. Iekšējais plānojums un piecās telpās interjera apdare ir valsts nozīmes mākslas piemineklis. 2010.gadā Rīgas dome pieņēma lēmumu par to, ka kultūras pili ir nepieciešams atjaunot, jo kapitālais remonts ēkā nav veikts kopš tās uzcelšanas. Tehniski nolietojušies ir visi ēkas inženiertīkli un ziemas periodā ēkā valda liels aukstums. Lai nodrošinātu savu funkciju, kultūras pilij ir nepieciešams arī mūsdienu prasībām atbilstošs telpu pārplānojums.