Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas svētku kulminācija- arī pilsētas apkaimēs

© F64

Rīgas svētku kulminācijas pasākumi notiks ne vien pilsētas centrā, bet arī tās apkaimēs, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Tradicionāli Rīgas svētku kulminācijas pasākumi notiek pilsētas centrā - parkos un laukumos, Vecrīgā un 11.novembra krastmalā - taču ar katru gadu arvien vairāk svētku noskaņa jūtama arī pilsētas apkaimēs. Arī šogad daudzveidīgs pasākumu klāsts svētkos sarūpēts pie kultūras pils "Ziemeļblāzma", Ķengaraga promenādē, pie kultūras centra "Imanta", Kalnciema kvartālā, Spīķeros, lidostas "Spilve" teritorijā, Arkādijas parkā, Lucavsalā un citviet pilsētā.

Dažādām interesēm veidota svētku programma risināsies Spīķeros. Gardēži gaidīti pasākumā "Rīgas svētku restorāns", teātra cienītāji, īpaši bērni, tiek aicināti apmeklēt "Dirty deal teatro" izrādi "Kā saule gadījās". Bērniem kopā ar vecākiem Spīķeros būs iespēja piedalīties arī radošajā darbnīcā un veidot savu sapņu tiltu. Spīķeros gaidīti arī jaunieši, kuri varēs iesaistīties darbnīcā "3D tilti", kur mākslinieku vadībā ar radošumu un tehnoloģijām būs iespēja modelēt savu nākotnes tiltu. Uz aktīvu līdzdalību jauniešus aicina modernās mūzikas festivāls "Riga Funk fest" un pasākums "Starp mašīnām, motoriem, meitenēm", kurš fokusējas uz mūsdienu ielu kultūru un grafiti mākslu, ielu dejām, ekstrēmajiem sporta veidiem, hiphopa mūziku un citām aktivitātēm. Par īpašu noskaņu pasākumā gādās Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studentu vadītās tehniskās jaunrades darbnīcas, labākie jaunie Latvijas mūziķi un dīdžeji, hiphopa dejotāju paraugdemonstrējumi, RTU karsējmeiteņu uzstāšanās, fizikas un ķīmijas eksperimenti, kā arī skeitborda šovs.

Kalnciema kvartālā notiks izgudrojumu un eksperimentu festivāls "Dari pats", kurā ikviens varēs darboties netradicionālo mūzikas instrumentu darbnīcā, modelisma skoliņā, literārajā, fizikas un ķīmijas eksperimentu, animācijas filmiņu veidošanas darbnīcā, kā arī iesaistīties seno zīmogu stāstu, scenogrāfijas - teātra masku veidošanas un papīra liešanas darbnīcā.

Ķengaraga promenādē risināsies programma "Notikumu karuselī", kur varēs iepazīties ar apkaimes vēsturi, zīmēt un veidot kuģu modeļus, iesaistīties konkursos, dzirdēt bērnu muzikālo kolektīvu priekšnesumu, iesaistīties vides izglītības spēļu programmā, bet pašus mazākos ezītis Jostiņš gaidīs uz jautru fotografēšanos un kopīgu zīmes "Eko" cirka spēli.

Imantā svētkus varēs svinēt kopā ar senioru deju grupu, bērnu vokālajiem ansambļiem, deju studiju, notiks arī bērnu un jauniešu teātra priekšnesumi, izzinošas spēles un aktīva līdzdarbošanās. Vakarā svinībās noslēgsies ar zaļumballi, kurā muzicēs jauniešu pūtēju orķestri "Auseklītis", "Rīgas kreisā krasta zelta koris", grupa "Autobuss debesīs" u.c.

Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" svētkos notiks koncerts "Visi tilti ved uz Rīgu". Tajā skanēs pagājušā gadsimta 20. un 30., kā arī 60.gadu populāras dziesmas un melodijas, bet Arkādijas dārza folkfestivālā svētku apmeklētājiem koncertu sniegs tautā iemīļoti dziesminieki un dzejnieki no Rīgas un Latvijas.

Kā allaž lielos svētkos aktīvā dzīvesveida piekritējus gaida Lucavsalā, bet tehniska rakstura izklaides cienītāji aicināti uz lidostu "Spilve".

Ar pilnu svētku programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē "www.rigassvetki.lv".

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas Brīvostas pārvaldi un Rīgas Tūrisma Attīstības Biroju, tos organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem - uzņēmumiem un sabiedriskām organizācijām.

Svētku dienās, 16.augustā un 17.augustā, pilsētas sabiedriskais transports būs bez maksas.