Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pēc ugunsgrēka Hospitāļu ielā pieci cilvēki palikuši bez pajumtes

© F64

Pēc naktī notikušā ugunsgrēka Rīgā, Hospitāļu ielā, pieci cilvēki vairs nevar atgriezties savos dzīvokļos un viņiem nepieciešama pagaidu izmitināšana kādā citā vietā.

LETA jau ziņoja, ka aizvadītajā naktī izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks sešstāvu dzīvojamā mājā Rīgā, Hospitāļu ielā 30a, kas faktiski atrodas Kazarmu ielā. Ar atklātu liesmu dega mājas pēdējais stāvs un jumts.

Kā aģentūra LETA šorīt uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), ugunsgrēkā neviens cilvēks nav cietis, jo visi laicīgi evakuējušies, tomēr pēc ugunsnelaimes piecas personas vairs nevar atgriezties savos dzīvokļos. Par šo cilvēku izmitināšanu solījusi parūpēties Rīgas pašvaldība.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes sabiedrisko attiecību speciālists Uģis Vidauskis, Rīgas domei šādiem gadījumiem ir izstrādāts krīzes plāns, paredzot iespēju bez pajumtes palikušajiem piecas naktis uzturēties dienesta viesnīcā. Vidauskis norādīja, ka viņam patlaban nav zināms, vai bez mājvietas palikušie pieci Hospitāļu ielas iedzīvotāji ir izmantojuši šo iespēju un reģistrējušies palikšanai piedāvātajā viesnīcā.

Ugunsdzēsēji izsaukumu uz notikuma vietu saņēma vakar plkst.23.37, ugunsgrēks tika lokalizēts šorīt plkst.3.19, bet pilnībā lokalizēts - tikai 4.54. Liesmas izpostīja 250 kvadrātmetrus jumta, 250 kvadrātmetrus nama sestā stāva un piecus kvadrātmetrus piektā stāva.

VUGD pagaidām atturas minēt iespējamos ugunsgrēka izcelšanās iemeslus, tos skaidros Valsts policija.