Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Zinību dienā vairākās Rīgas skolās atklās projektu "Spēka pote"

© F64

Pirmdien, 1.septembrī, Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros, sadarbojoties starptautiskiem māksliniekiem un Rīgas skolēniem, vairākās Rīgas vidusskolās atklās projektu „Spēka pote”.

 Projektā iecerēts savienot mākslas un izglītības nozaru intereses, tādēļ profesionāli mākslinieki no Baltijas jūras reģiona valstīm deviņās Rīgas skolās īstenos tieši šai konkrētai vietai radītus mākslas darbus.

Iecerēts, ka tapušie mākslas darbi palīdzēs uzturēt kvalitatīvu estētisko vidi skolās, un tie katrs savā unikālā veidā ietekmēs jauno cilvēku gaumes un kultūras apvāršņu formēšanos.

Katrā no Rīgas skolām darbus veido cits mākslinieks, piemēram, Mežciema pamatskolā - mākslinieki Lauri Tāts (Lauri Täht) un Viktors Gurovs (Viktor Gurov) no Igaunijas, Juglas vidusskolā - Ivars Tonsbergs (Ivar Tonsberg) un Marija Zēgārda Tarpo (Marie Soegaard Tarpo) no Dānijas, Rīgas pamatskolā „Rīdze” – Antanas Dubra (Antanas Dubra) no Lietuvas, Kristīgajā vidusskolā kapelu izrotās – Rasa Jansone no Latvijas, Rīgas Kultūru vidusskolā – Izolde Cēsniece no Latvijas, Rīgas Ziemeļvalstu ģimnāzijā – Leonards Laganovskis no Latvija, Rīgas 64.vidusskolā – Edeltrauts Rats (Edeltraut Rath) no Vācijas, Rīgas 31.vidusskolā – Inga Brūvere no Latvijas un Rīgas Daugavgrīvas vidusskolā – Rafals Ščepaniaks (Rafal Szczepaniak) no Polijas.

Projekta kuratore ir Inga Brūvere, bet līdzkuratore – Aiga Dzalbe. Projektu organizē biedrība „Rīgas fotomēnesis” sadarbībā ar nodibinājumu „Rīga 2014”, projektu atbalsta: Lietuvas vēstniecība Rīgā, Igaunijas vēstniecība Rīgā un Polijas vēstniecība Rīgā.