Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas apkārtnē tiek veikta tiltu un pārvadu pretslīdes apstrāde

© publicitātes

Va/s Latvijas Valsts ceļi (LVC) informē, ka šorīt braukšanas apstākļi kopumā ir apmierinoši. Kurzemē vietām līst, Latgalē snieg. Gaisa temperatūra no -4ºC līdz +2ºC.

Uz valsts galvenajiem autoceļiem Rīgas apkārtnē tiek veikta tiltu un pārvadu pretslīdes apstrāde, bet Daugavpils virzienā autoceļi apledo posmos Pļaviņas - Nīcgale un Jēkabpils – Varakļāni. Braukšanu pa reģionālajiem autoceļiem vietām Rīgas, Preiļu un Valkas apkaimēs apgrūtina apledojuma veidošanās.

Va/s Latvijas autoceļu uzturētājs veic brauktuves pretapledojuma apstrādi ceļu slidenajos posmos. Uzturēšanas darbos šorīt iesaistītas 18 ziemas dienesta tehnikas vienības.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā vietām Kurzemē un Vidzemē gaidāmi nokrišņi lietus un slapja sniega veidā, iespējama autoceļu apledojuma veidošanās.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, aicinām autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

Atgādinām, ka LVC mājas lapā www.lvceli.lv ir pieejama skaidrojošā informācija par ceļu ziemas uzturēšanas specifiku un prasībām, kā arī interaktīvā ceļu karte, kur attēloti aktuālie braukšanas apstākļi valsts galvenajos autoceļos.

Autobraucēji ir aicināti ziņot par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem, ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem, novērojumiem LVC Satiksmes informācijas centram pa diennakts tālruni 80005555, kā arī LVC Twitter un Facebook kontos.