Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pētījums: Visvairāk laika skaistumkopšanai velta rīdzinieces un krievu tautības sievietes

© F64

Ikdienas procedūrām skaistumkopšanā visvairāk laika - vairāk nekā 20 minūtes dienā - velta rīdzinieces, kā arī krievu tautības sievietes, liecina kosmētikas zīmola "Institut Esthederm" un pētījumu centra "SKDS" veiktā aptauja.

Kā liecina pētījuma rezultāti, 86% Latvijas sieviešu sejas procedūrām, ieskaitot dekoratīvās kosmētikas uzlikšanu un noņemšanu, velta līdz 20 minūtēm dienā, bet tikai 1% tām atvēl vairāk nekā 30 minūtes laika. Vairāk laika sejas procedūrām velta tieši krieviski runājošas sievietes - ja vairāk par 20 minūtēm dienā sejas kopšanai velta 17% krieviski runājošo sieviešu, tādu pašu laiku pie spoguļa pavada tikai 7% no aptaujātajām latvietēm.

Tāpat pētījums liecina, ka 38% sieviešu dekoratīvo kosmētiku regulāri sākušas lietot 17 līdz 20 gadu vecumā, 37% sieviešu to sākušas darīt 14 līdz 16 gadu vecumā, bet tikai pēc 20 gadu vecuma dekoratīvo kosmētiku sākušas izmantot 15% aptaujas dalībnieču.

Tāpat dati atspoguļo tendenci, ka visvairāk no Latvijas reģioniem izceļas Zemgale, kur sievietes dekoratīvo kosmētiku sākušas lietot vēlākā vecumā. Ja citos reģionos un Rīgā 40% sieviešu kosmētiku sākušas lietot vecumā līdz 16 gadiem, Zemgalē 52% sieviešu dekoratīvo kosmētiku sākušas lietot vien 17 līdz 20 gadu vecumā.

Attiecībā uz biežāk izmantotajiem dekoratīvās kosmētikas līdzekļiem 34% aptaujāto atzina, ka vissvarīgākā lieta ir skropstu tuša, bet 18% priekšroku dod kvalitatīvai lūpu krāsai. Tāpat iecienītāko produktu augšgalā ierindojas arī higiēniskā lūpu krāsa, kuru par iemīļotāko dekoratīvās kosmētikas līdzekli atzīst 17% aptaujāto sieviešu, galvenokārt jaunas sievietes līdz 24 gadu vecumam.

Savukārt populārākais sejas kopšanas produkts aptaujas dalībnieču vidū ir kopjošs krēms. Tāpat 17% Latvijas sieviešu ikdienu nevarētu iedomāties bez attīroša līdzekļa, piemēram, pieniņa, losjona, putām vai ziepēm sejai.

Kosmētikas zīmola "Institut Esthederm" un pētījumu centra "SKDS" aptauja organizēta šī gada augustā, tajā piedalījās 472 sievietes no visas Latvijas.