Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Gaismas pili pusgada laikā apmeklējuši aptuveni 235 000 cilvēku

© F64

Gaismas pili pusgada laikā, no jūnija līdz decembrim, apmeklējuši aptuveni 235 000 cilvēku. Kā aģentūru LETA informēja Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB), piemēram, izstādi "1514.Grāmata.2014" piecu mēnešu laikā apmeklēja ap 100 000 interesentu.

Kā pastāstīja LNB pārstāvis Augusts Zilberts, caurmēra apmeklētāju plūsma darbadienā ir līdz 1500 cilvēkiem, bet brīvdienās, kad Gaismas pili apmeklē arī ģimenes ar bērniem, šis skaits paaugstinās līdz vairāk nekā 2000 cilvēkiem. Tas esot ļoti optimāli, jo aprēķināts, ka dienas laikā ēka var uzņemt 3000 cilvēku lielu plūsmu.

"Runājot par Gaismas pils apmeklējumu un pakalpojumu sniegšanas apjomu jaunajās bibliotēkas telpās, vārda "pakalpojumi" nozīme un to izmantotāju skaits ir palielinājies. Šobrīd vairs nebūtu korekti veikt tādu iedalījumu kā "cilvēki, kas reāli izmanto LNB pakalpojumus", jo tie neaprobežojas tikai ar lasītavu izmantošanu," skaidroja Zilberts. Viņš norādīja, ka, pateicoties jaunās ēkas iespējām, tagad Nacionālā bibliotēka ir daudzfunkcionāls kultūras, izglītības un zinātnes centrs. Līdz ar to, arī, piemēram, izstādes un ekskursijas ir bibliotēzanekas pakalpojumi, kuru laikā tiek veicināta zināšanu apguve gan par ekspozīcijām, gan par ēku.

Pērn LNB tās piecās vēsturiskajās ēkās, kad bibliotēka piedāvāja mazāk pakalpojumu, apmeklēja aptuveni 73 000 cilvēku.