Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pie Krievijas vēstniecības notiekošā protesta laikā tiek aizturēts TV operators

© f64

Ap 50 cilvēku pie Krievijas vēstniecības Rīgā protestē pret Krievijas agresiju Ukrainā, novēroja aģentūra LETA.

Protestētāji tur rokās vairākus plakātus, uz kuriem rakstīts "Putins - slepkava", "Krievija, atstāj Ukrainu!", "Slava Ukrainai", "Putins un Krievija - meļi un slepkavas". Tāpat protesta akcijas dalībniekiem rokās ir plakāti, kurus pasākuma organizētāja juriste Ieva Brante aicināja novietot pie Krievijas vēstniecības ēkas. Uz zemes novietots paklājs ar Putina seju, uz kura rakstīts "Noslaukiet kājas!".

Pēc Latvijas un Ukrainas himnas nodziedāšanas protestētāji devās pie Krievijas vēstniecības nolikt plakātus, taču policija to neļāva, aizbildinoties ar to, ka tādā veidā tiks piesārņota sabiedriskā vide. Policija Branti uz īsu brīdi paveda malā no vēstniecības, lai skaidrotu, ka šāda plakātu nolikšana nav atļauta.

Protestētāji dodas pieminēt kritušos uz Ukrainas vēstniecību Rīgā.

Kā ziņots, Mariupoles apšaudē ar reaktīvajām mīnmetēju iekārtām "Grad", ko sestdien veica Krievijas finansētās un apbruņotās teroristu bandas, tika nogalināti 30 cilvēki, bet vairāk nekā 90 - ievainoti.

Teroristu šāviņi sestdien Mariupolē trāpīja 53 daudzstāvu namiem, 14 privātmājām, četrām skolām un trim bērnudārziem.

Kā iepriekš informēja Ārlietu ministrija, Latvija izteikusi visdziļāko līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem un visai Ukrainas tautai saistībā ar Ukrainas austrumos notikušo Mariupoles dzīvojamo rajonu apšaudi. Vienlaikus Latvija stingri nosoda šo vardarbības aktu.

"Kļūst arvien vairāk acīmredzams, ka promaskaviskie teroristiskie grupējumi ar uzbrukumiem Mariopolē un citur Ukrainas austrumos, necilvēciski un ciniski vēršoties pret civiliedzīvotājiem, pilnībā apliecina arī to, ka Krievija nav ieinteresēta konflikta mierīgā noregulējumā," teikts Ārlietu ministrijas sestdien vakarā izplatītajā paziņojumā.

Ministrijas pārstāvji norāda, ka Krievijas izteiktās "miera iniciatīvas" un iesaistīšanās daudzpusējās sarunās, iespējams, ir tikai bijusi maska un darbības imitācija.

Protesta laikā policijas darbinieki aizturēja televīzijas operatoru.

Pēc aculiecinieku teiktā, operatoram bija izkritusi lapa ar uzrakstu "Putins - Krievijas drauds visai Eiropai". Policijas darbinieki prasījuši operatoram šo lapu pacelt, bet operators to nav darījis. Pēc tam viņš aizvests uz policijas dienesta automašīnu.

Iespējams, protesta laikā ir aizturētas arī citas personas, taču no policijas šai informācijai vēl nav apstiprinājuma. Aculiecinieki stāsta, ka aizturēto vidū esot arī Latvijas ukraiņu kongresa vadītājs Nikolajs Pavļuks.