Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pēdējo dienu braucam "pa lēto"

© f64

Jau rīt Rīgas sabiedriskā transporta izmantošana kļūs dārgāka. Ja līdz šim par vienu braucienu maksājām 0.60 eiro, tad turpmāk tie jau būs - 1.15 eiro.

Zinot, ka cenas kāps, nav jābrīnās, ka cilvēki masveidā ir iegādājušies biļetes, ko varēs vēl izmantot līdz pat martam. Šā gada janvārī Rīgā par kopējo summu ap 460 000 eiro pieaugusi biļešu Rīgas sabiedriskajā transportā pārdošana, salīdzinot ar pērno decembri.

Kopējā janvārī pārdoto "Rīgas satiksmes" produktu vērtība lēšama 3 750 000 eiro apmērā. Pērn decembrī šie produkti iegādāti par kopējo summu 3 290 000 eiro, bet novembrī - par 3 450 000 eiro.

Janvāra pēdējo dažu dienu laikā mazumtirdzniecības tīkla "Narvesen" tirdzniecības vietās Rīgā arīdzan novērots paaugstināts pieprasījums pēc e-taloniem, aģentūrai LETA stāsta SIA "Narvesen Baltija" Personāla un komunikācijas departamenta direktors Andis Aleksandrovs.

Viņš norāda, ka "Narvesen" klienti arī izrāda aktīvu interesi par to derīguma termiņu saistībā ar gaidāmo cenu kāpumu sabiedriskajā transportā Rīgā. Tiesa, viņš neatklāj, cik liels ir pieprasījuma pieaugums, taču atzīmē, ka tas ir ievērojams.

Kā ziņots, no 1.februāra pieaugs biļetes cena Rīgas sabiedriskajā transportā - no 0,60 eiro uz 1,15 eiro. Tāda pati cena par braucienu būs arī Rīgas mikroautobusos.

Visas biļetes, kuras iegādātas līdz 2015.gada 31.janvārim, būs derīgas 30 dienas - līdz 2.martam ieskaitot. Ja līdz minētajam datumam biļetes netiks izmantotas, klientam ir jādodas uz kādu no "Rīgas satiksmes" klientu apkalpošanas centriem, kur tiks noformēta naudas atmaksa par neiztērētajām biļetēm 100% apmērā. Naudu par neiztērētajām biļetēm varēs saņemt līdz 2016.gada 31.janvārim.