Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ikviens var iesaistīties Mežaparka stāstu grāmatas veidošanā

© Publicitātes foto

Tuvojoties kultūras un atpūtas parka Mežaparks 115 gadu jubilejai, kas tiks svinēta nākamgad, SIA Rīgas meži aicina iedzīvotājus piedalīties Mežaparka stāstu grāmatas tapšanā, sūtot savas bildes un atmiņu stāstus.

Rīgas zaļā sirds

Katrai vietai ir savs stāsts, taču Mežaparkam to ir daudz. Jau vairāk nekā gadsimtu Mežaparks ir Rīgas zaļā sirds. Pilsētas lielākais un zaļākais parks redzējis ienākam Rīgā Zviedrijas karali Gustavu II Ādolfu, bijis liecinieks pirmā Ziemeļeiropas zoodārza būvniecībai un pieredzējis piecpadsmit Dziesmu svētkus. Mežaparkā kādreiz darbojusies bērnu dzelzceļa līnija, bet hipodromā norisinājušās zirgu sacīkstes. Šeit pat katram celiņam un pauguram ir savs stāsts!

Tuvojoties Mežaparka 115 gadu jubilejai, Rīgas meži ir nolēmuši izveidot Mežaparka stāstu grāmatu un piedāvā ikvienam kļūt par daļu no tās, izpazīstinot ar savu stāstu par Mežaparku, daloties atmiņās par tur piedzīvotajiem notikumiem, prieka un nostalģijas mirkļiem.

Atmiņas bildēs un stāstos

Savus stāstus un bildes ar paskaidrojošu komentāru interesenti aicināti sūtīt uz epastu mezaparks@riga.lv, pa pastu (SIA Rīgas meži adrese: Ostas prospekts 11, Rīga, LV1034) vai iesniegt savus darbus uzņēmuma koordinatoram personīgi restorānā Daba Mamma, kas atrodas netālu no Rīgas Zooloģiskā dārza. Materiālu pieņemšanā klātienē notiek no trešdienas līdz svētdienai (ieskaitot) no pulksten 12 līdz 19.

Akcijai iesniedzamo fotogrāfiju skaits nav ierobežots, taču jāņem vērā, ka bildēm ir jābūt uzņemtām līdz 2008. gadam vai agrāk un tām jāraksturo viena vai vairākas šādas tēmas: Kultūras un atpūtas parka Mežaparks kultūrvēsturiskie un vides objekti; Kultūras un atpūtas parka Mežaparks vide visos gadalaikos; Tūrisms, aktīvā atpūta un sports Mežaparkā; Kultūras, sporta un izklaides pasākumi Mežaparkā; Iedzīvotāju brīvā laika pavadīšana Mežaparkā; Kultūras un atpūtas parks Mežaparks un tā apmeklētāji ikdienā un svētkos.

Visiem dalībniekiem dāvana

Iedzīvotāji savus stāstus un fotogrāfijas var iesniegt līdz 20. martam. Interesantākie darbi tiks iekļauti Mežaparka stāstu grāmatā, kas būs veltīta parka jubilejai un tiks izdota nākamgad. Visi, kuri būs piedalījušies un devuši artavu grāmatas tapšanā, dāvanā saņems brīvdabas koncertu Mežaparka Zaļajā teātrī. Papildu informāciju par akcijas noteikumiem un materiālu iesniegšanas iespējām meklējiet www.rigasmezi.lv.