Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

IKEA, iespējams, ienāks Rīgā

Karls Bilts ieradīsies Rīgā, lai piedalītos ES Padomes organizētajā konferencē, kas veltīta kopīgai ārpolitikai un drošības politikai, kā arī kopīgai aizsardzības politikai © Renārs Koris

Rīgas domē ceturtdien notika bijušā Zviedrijas premjera un ārlietu ministra Karla Bilta tikšanās ar Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu, kurā tika pārrunātas ekonomiskās sadarbības iespējas, kā arī aktualitātes iekšpolitika un ārpolitikā.

«Pēdējo gadu laikā arvien pieaug ekonomiskā sadarbība starp Rīgu un Stokholmu – palielinās investīciju apjoms un tūristu skaits. Šobrīd mēs cīnāmies par to, lai pazīstamais skandināvu uzņēmums IKEA atvērtu Rīgā tirdzniecības centru, kas sniegtu būtisku pienesumu galvaspilsētas ekonomikai,» pēc sarunas izteicās N. Ušakovs.

Savukārt K. Bilts atzīmēja, ka Rīga ir zviedru tūristiem pievilcīga vieta. «Jau tagad Stokholmu un Rīgu savieno septiņi avioreisi dienā, ceram, ka turpmāk lidojumu skaits tikai palielināsies un abas pilsētas sadarbosies arvien ciešāk,» sacīja Zviedrijas bijušais premjerministrs, piebilstot, ka arī pats labprāt ceļojumiem izvēlas Baltijas valstis.