Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

GARDĒŽA GIDS: Jaukākās vietas maltītei Pārdaugavā

"Ciemakukulis" © lv-lv.facebook.com

Ne tikai uzdzīves "Mekā" Vecrīgā un Rīgas centrā iespējams labi paēst vai pasēdēt un nobaudīt kafiju. Piedāvājam iepazīties ar dažām jaukām vietā, kur paēst vai pasēdēt tepat tuvajā Pārdaugavā!

"Tējas un sarunas” Mūkusalas ielā 17

Neparasta un skaista atpūtas vieta tuvajā Pārdaugavā- tējnīca, mākslas galerija un teātris. Kā var noprast jau  pēc nosaukuma, tad šīs vietas specialitēte ir daudzveidīgu tēju piedāvājums un patīkama atmosfēra saturīgām saunām. Ja jūtams izsalkums, tad šī ir īstā vieta piedzīvojumus meklējošiem gardēžiem, jo šejienes pavāri izceļas ar izdomu. Vasarās iespējams izbaudīt skaistās āra terases burvību.

"Svētku laboratorijas” kafejnīca Mārupes ielā 15

Kafejnīca gan tikai nesen atvērusies, taču jau paspējusi patīkami pārsteigt ar plašajām telpām, izteikti romantisko interjeru, mierīgo un harmonisko atmosfēru, izcilu kafiju un pašceptām tortēm, kūkām, īpaši gardiem cepumiem un arī dažādiem ēdieniem. Tiek piedāvāta iespēja izvēlēties komplekso pusdienu piedāvājumu.

„Street Burgers” Meža ielā 4A

Tagad arī Pārdaugavā ir atvērta latviešu dibinātās urbānās ēstuves „Street Burgers” franšīze. Ja apnikuši neveselīgie „fast-food” burgeri, tad ir vērts izmēģināt ko jaunu, nogaršojot veselīgāku alternatīvu, kura pagatavošanā izmantoti produkti no Latvijas. Šī ir arī pirmā iestāde Latvijā, kur, iegādājoties komplektu, dzērienu iespējams papildināt, cik gribas.

„Lapsas māja” Mārupes ielā 3/5

Lai gan pati kafejnīca ir diezgan maza un no ārpuses to var arī neievērot, tomēr iekšā valda ļoti mājīga un silta atmosfēra. „Lapsas māja” Pārdaugavā izceļas ar jauku apkalpošanu, gardu ēdienu un dzērienu kvalitāti. Lieliska vieta romantiskai pasēdēšanai.

„Kult Kafe” Liepājas ielā 3b

Ja moca pamatīgs izsalkums, šī ir īstā vieta, uz kuru doties. „Kult Kafe” specialitāte ir kompleksās pusdienas par dažādām cenām. Apmeklējot šo kafejnīcu, noteikti neradīsies vilšanās par ēdienu izvēli vai porciju lielumu. Lai arī pusdienlaikā veidojas pamatīgas rindas, tomēr apkalpošana ir ātra. Pateicoties plašajām telpām, neradīsies problēmas arī ar sēdvietas atrašanu.

Beķereja „Kūkdari” Nometņu ielā 1

Jāatzīst, ka „Kūkdaru” telpa ir diezgan maza, taču omulīga. Šo vietu īpaši iecienījuši blakus esošās universitātes studenti,visbiežāk izvēoties gardas sāļās un saldās bulciņas.

Beķereja „Ciemakukulis” Nometņu ielā 9

Patīkama vieta, kur, piemēram, atnākt pasēdēt un iedzert kafiju ar draudzeni, vai arī paņemt līdzi portatīvo datoru un apdarīt nepabeigtos darbus, ja tādi ir. Pārsvarā šeit valda mierīga atmosfēra, taču noteiktos dienas laikos mēdz veidoties rindas- taču tas nav iemesls, lai neapmeklētu šo jauko vietu.