Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Stradiņu slimnīcas jauno korpusu demontēs un pārbūvēs

© f64

Daļu no Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa nāksies demontēt un pārbūvēt, šodien Saeimas deputātiem komisijas sēdē atzina Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāre Solvita Zvidriņa.

Viņa stāstīja, ka vakar no neatkarīgā būveksperta Arta Dzirkaļa ir saņemts atzinums par risinājumiem tālākā būvniecības procesa izpildei. Atzinumā norādīts, ka daļu no korpusa nāksies noārdīt un pārbūvēt, bet daļu varēs atstāt tādu, kāds tas uzbūvēts.

Zvidriņa norādīja, ka plašāk ar atzinumu VM vēl nav paspējusi iepazīties.

Kā ziņots, Rīgas pilsētas būvvaldē ir iesniegts Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa būvniecības dalībnieku atzinums par objektā konstatēto deformāciju novēršanas pasākumiem, aģentūrai LETA pastāstīja būvvaldes pārstāve Ilze Žūka.

Būvvaldes speciālisti pašlaik izvērtē atzinumā minēto.

Jau ziņots, ka konstatēto deformāciju dēļ kopš 11.februāra Rīgas pilsētas būvvalde apturējusi Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa būvniecību.

23.februārī darbu sāka ekspertu komisija, kas vērtē iespējamos risinājumus, lai varētu atsākt būvdarbus, aģentūrai LETA pastāstīja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle. Viņa norādīja, ka ekspertu komisijas sastāvā strādā būvnieku SBRE izvēlētais eksperts Aldis Grasmanis, slimnīcas izvēlētie eksperti no AS "Inspecta Latvia" un trešais abu pušu pieaicinātais eksperts - Dzirkalis. Sīle skaidroja, ka, ņemot vērā Dzirkaļa profesionalitāti, viņu ieteica Latvijas Būvinženieru savienība.

Atzinums par objektā konstatēto deformāciju novēršanas pasākumiem Rīgas būvvaldē bija jāiesniedz līdz 1.aprīlim.