Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

***Pārbūvēs Vanšu un Akmens tiltus, lai nodrošinātu prāmju satiksmi

© F64

Lai nodrošinātu prāmju satiksmi līdz Gaismas pilij, par 405 096 980, 55 eiro notiks Vanšu un Akmens tiltu pārbūve, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā. Abu tiltu pārbūvi veiks Latvijas Nacionālo būvkompāniju apvienība (NBA) kopā ar AS "Latvijas tilti".

Kā skaidroja Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) pārstāvis, paredzēts, ka jau 2018.gadā, kad Latvija svinēs simtgadi, gan Vanšu, gan Akmens tilts būs paceļami un prāmji varēs veiksmīgi nokļūt līdz Gaismas pilij.

Jau tagad ir liela tūristu interese par Gaismas pils ēku. Bibliotēkas darbinieki cer, ka līdz ar prāmju noenkurošanos tieši nama pakājē ikviens Latvijas viesis apskatīs Gaismas pili. LNB tādējādi kļūs arī par simbolu - pirmo, ko redzēs cilvēki, ierodoties Latvijā. "Ceram, ka ēkas atpazīstamība izplatīsies dažādās pasaules vietās, un Gaismas pils kļūs par vienu no galvenajiem tūrisma "magnētiem" reģionā," uzsvēra bibliotēkas pārstāvis.

Šis nav pirmais infrastruktūras pārveidošanas projekts, kas noticis pie Gaismas pils. Jau ziņots, ka tika izbūvēts pagaidu ceļš dienesta vajadzībām, lai no Mūkusalas ielas varētu piekļūt bibliotēkas galvenajai ieejai, nemetot līkumu līdz Uzvaras piemineklim. Šis ceļš izmaksāja 38 485 eiro.

***Šī ir 1.aprīļa - joku dienas - ziņa.***