Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas Centrāltirgus aicina uz Lieldienu iešūpošanu 3. aprīlī

© F64

Piektdien, 3. aprīlī Rīgas Centrāltirgus dāvā apmeklētājiem un tirgotājiem sirsnīgu Lieldienu iešūpošanas pasākumu ar radošām un mākslinieciskām aktivitātēm.

Jau no 11:00 apmeklētāji varēs sekot Ventspils Tehnikuma jauno pavāru paraugdemonstrējumiem, kā arī degustēt piedāvātos olu ēdienus. Ikviens pasākuma dalībnieks varēs nobalsot par gardāko Rīgas Centrāltirgū nopērkamo maizi, piedaloties aklajā degustācijā. Lai iedvesmotu citus gardu ēdienu gatavošanai, katrs apmeklētājs varēs papildināt Rīgas Centrāltirgus gardēžu kluba recepšu krājumu ar savu īpašo Lieldienu ēdiena recepti.

„Rīgas Centrāltirgus atrodas pašā galvaspilsētas sirdī, tomēr sortimenta sezonālā maiņa ļauj labi izjust dabas ritmu. Pavasara saulgrieži – Lieldienas – Centrāltirgū allaž ir priekpilnas un košas. Pirms svētkiem rīdzinieki kuplā skaitā šurp dodas pēc tradicionālajiem svētku mielastam nepieciešamajiem produktiem. Tādēļ par jauku tradīciju kļuvis Lieldienu iešūpošanas pasākums, kur smelties jaunas idejas svētku galdam, uzzināt košāko olu krāsošanas noslēpumus, kā arī gūt līksmu noskaņojumu visām brīvdienām,” pirmssvētku noskaņojumā dalās RPAS „Rīgas Centrāltirgus” valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs.  

Lieldienu mākslas meistarklasē, kas šogad tiek rīkota sadarbībā ar Latvijas Bērnu mākslinieciskās fantāzijas akadēmijasJāņa Anmaņa jauno talantu atbalsta fondu, ikviens varēs radīt savu zīmējumu izstādei, vai arī īpašu Zaķa kroni paša priekam. J.Anmanis aicina jaunos talantus piedalīties izstādē arī ar iepriekš gatavotiem darbiem par tēmu „Manas Lieldienas”, kā arī piedāvā sniegt profesionālu konsultāciju talanta turpmākai attīstībai. Savukārt, Latvijas Bērnu mākslinieciskās fantāzijas akadēmijas jaunie mākslinieki piedāvās ikvienam pasākuma apmeklētājam radīt īpašu Lieldienu portretu.

„Lieldienas iezīmē pavasara un jauna darba cēliena sākumu, kā arī jaunu ideju un enerģijas pieplūdumu. Tādēļ aicinām bērnus kopā ar vecākiem ļaut vaļu iztēlei un piedalīties radošajās darbnīcās un mākslinieka Jāņa Anmaņa vadītajā mākslas meistarklasē, kur ikviens varēs izmēģināt spēkus mākslas darbu radīšanā un piedalīties izstādē,” aicina RPAS „Rīgas Centrāltirgus” valdes locekle Tatjana Lukina.

Apmeklētāju priekam pasākuma talismans Lieldienu Zaķis būs sagādājis iespēju nokrāsot olu lielajā katlā. Protams, neizpaliks arī tradicionālā olu ripināšana. Mazākie varēs ļauties svētku pārvērtībām seju apgleznošanas radošajā darbnīcā.

Gan lieliem, gan maziem būs iespēja tuvāk iepazīt Lieldienu Zaķa radiniekus, jo apmeklētājus priecēs īsts trušu aplociņš.

Līdztekus Lieldienu iešūpošanas pasākumam, 3. un 4. aprīlī Rīgas Centrāltirgū tiek organizēts amatnieku un mājražotāju tirdziņš.

Visas pasākuma ietvaros piedāvātās aktivitātes būs pieejamas ikvienam Rīgas Centrāltirgus apmeklējam bez maksas. Pasākums notiks Rīgas Centrāltirgus sakņu paviljonā no 11:00 līdz 14:00.

Rīgas Centrāltirgus laipni aicina ļauties radošām aktivitātēm,  gūt līksmu svētku noskaņojumu, kā arī izmantot iespēju iegādāties labāko biezpienu, kā arī vistu, pīļu un paipalu olas Lieldienu galdam.