Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ar krāšņu Tvīda braucienu atklāj Rīgas Velo nedēļu

© Publicitātes foto

Šodien ar krāšņo Tvīda braucienu atklāj nu jau par tradīciju kļuvusī Rīgas Velo nedēļa. Arī šogad ikvienam būs iespēja iepazīt Rīgas velo kultūru, pilsētvidi un vēsturisko mantojumu, piedalīties velosporta aktivitāties, iegūt svaigāko informāciju par jaunumiem pilsētas plānošanā un rast neskaitāmus iemeslus, lai par savu ikdienas pārvietošanās līdzekli izmantot velosipēdu.

Rīgas Velo nedēļas pasākumi ir paredzēti visiem galvaspilsētas iedzīvotājiem un viesiem – riteņbraucējiem, velosportistiem, velotūristiem, kājāmgājējiem, arī tiem, kuri ikdienā pārvietojas ar auto. Velo nedēļa ietvaros būs pasākumi arī tiem autovadītājiem,  kuri nesaprot, bet labprāt vēlētos saprast, kāpēc cilvēki brīvprātīgi izvēlas mīt pedāļus ielas malā. Kopumā būs vairāk nekā divdesmit unikāli bezmaksas pasākumi visām vecuma grupām.

Šodien jau no paša rīta Vērmanes parkā notiek velo rotaļas bērniem, bet Velo nedēļa tiks oficiāli atklāta Esplanādē pie Raiņa pieminekļa ar ikgadējo Tvīda braucienu, kas visā pasaulē ir kļuvis par gaumīgu tradīciju un klasiskas elegances simbolu.

No 25.aprīļa līdz 3. maijam notiks dažādas velo ekspedīcijas un tūres, kuru dalībniekiem būs iespēja gida pavadībā iepazīt Rīgas vēsturi no neierastiem rakursiem, kā arī patstāvīgi atklāt pilsētas skaistākos un grūtāk atrodamos braucienu maršrutus. Ārzemju viesu ērtībai tiks piedāvāta arī kultūrvēsturiska velotūre angļu valodā, Riga Monuments Tour.

Plašā klāstā būs pieejamas sporta aktivitātes, tostarp minidroma sacīkstes Monsterparkā, par savdabīgu tradīciju kļuvušās ruļļu cīņas, stafetes, velopolo, urbānās orientēšanās spēles un daudz kas cits.

Savukārt 2.maijā interesentiem būs iespēja apmeklēt sestdienas tirdziņu Kalnciema kvartālā, kurā šoreiz tiks pārstāvēti velosipēdu un aksesuāru pārdevēji un ražotāji no visas Latvijas.

Velo nedēļa katru gadu ļauj iepazīt arī mazāk populāru komplektāciju velosipēdus un to ražotājus. Tāpēc, 28. aprīlī, pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas Riteņbraucēju apvienības rīkotais Kravas un pasažieru velosipēdu salidojums. Velo nedēļas gaitā būs pieejama arī ērmriteņu darbnīca, “Bumper bike” atrakcijas un brauciens ar elektriskajiem riteņiem no Rīgas līdz Vecāķiem.

Tāpat būs pieejami arī informatīvi pasākumi pilsētas iedzīvotājiem un satiksmes dalībniekiem. Trešdien, 29. aprīlī notiks atklāta diskusija par jaunākajiem ceļu satiksmes noteikumiem. Velo nedēļa tiks noslēgta trešdien, 3.maijā Grīziņkalnā ar sporta sacensībām, paraugdemonstrējumiem un aktivitātēm visas dienas garumā.

Sīkāka informācija šiem un daudziem citiem pasākumiem, kā arī detalizēta afiša atrodama www. rigasvelonedela.lv. Pasākumu organizē biedrība Rīgas Velo  nedēļas sadarbībā  Rīgas domi, kurā apvienojušies pilsētas kvēlākos velo aktīvistus.