Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

VID negaidīti anulē alkohola tirdzniecības licenci Kaņepes Kultūras centram

© F64

Valsts ieņēmumu dienests (VID) negaidot anulējis alkohola tirdzniecības licenci jauniešu iecienītajam Kaņepes Kultūras centram, liecina centra paziņojums sociālajā tīklā Facebook.

"Mīļie draugi un atbalstītāji! Gribam arī jums pastāstīt, ka esam saņēmuši ļoti "tikumīgu" dāvanu dzimšanas dienā no Valsts Ieņēmumu Dienesta - ar 23. aprīli Kaņepes Kultūras centram ir anulēta alkohola tirdzniecības licence.

Mūs vakar vakarā apmeklēja policijas darbinieki, jo izrādījās VID iepriekšējā dienā ir anulējusi mūsu alkohola tirdzniecības licenci, lai gan iepriekš mums zināmās lietas izskatīšana bija nolikta uz novembri. Pagājušā gada laikā Kaņepes Kultūras centra darbinieki divas reizes ir kļūdījušies un pārdevuši alkoholu nepilngadīgām, 17 gadus vecām personām, lai gan veicam skrupulozu dokumentu pārbaudi gan bārā, gan pie ieejas lielākos pasākumos. Vienu reizi pircējs bija gara auguma puisis ar bārdu, kurš izskatījās pēc trīsdesmitgadnieka, otrreiz tā bija izskatīga meitene, kura acīmredzot savaldzināja bārmeni.

Šo nestāstam, lai taisnotos - apzināmies situācijas nopietnību un tieši tāpēc vakaros vienmēr pārbaudām apmeklētāju vecumu, par ko ne viens vien no jums ir savu reizi bijis izbrīnīts.

Taču neoficiāla informācija liecina, ka mēneša laikā Kaņepes Kultūras centrā nepilngadīgie aģenti ir bijuši 7 reizes. Tā kā Kaņepes Kultūras centru katru mēnesi apmeklē vidēji 15 - 20 tūkstoši - cilvēciskas kļūdas faktors ir vērā ņemams.

Esam lepni, ka starp gandrīz 17 000 mūsu sekotājiem FB 2.5 % jeb aptuveni 400 ir tieši nepilngadīgie, kuri šeit nāk baudīt mākslas un kultūras pasākumus nevis lietot alkoholu, un aicinām Jūs tā arī turpināt!

Lielāko daļu no mūsu kultūras programmai, ēkas uzturēšanai un restaurēšanai atvēlētā budžeta sastāda dzērienu cenā iekļautais mūsu 20 % kultūras nodoklis.

Nav nosplēpums, ka neatkarīgu kultūras centru eksistēšanai šie ienākumi ir vitāli svarīgi.

Pat pēc 3 gadu pastāvēšanas, vairāk nekā 20 aktīvu cilvēku nodarbināšanas, desmitiem tūkstošu eiro nomaksas nodokļos un vairāk nekā 600 veiksmīgu kultūras pasākumu norises - tas nav pietiekams iemesls, lai Latvijā pretendētu uz patstāvīga finansējuma iegūšanu.

Ši ziņa, vismaz uz nedēļu noteikti, neaizēnos mūsu dzimšanas dienas prieku un KKc festivāla norisi, jo svinēt mākam arī ar tēju, kluba māti un saldējumu. Kaņepes Kultūras centra festivāls notiks kā paredzēts, taču lai spētu kompensēt festivāla norises izmaksas, iespējams, pasākumos lūgsim simbolisku ieejas maksu.

Kā teica Mahatma Gandijs:

"Ja mēs atteiktos baidīties, nebūtu no kā bīties".

Mēs jau sen nebaidāmies par to, ka esam forši. "