Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pārdaugavas svētki uzņem apgriezienus

Ar katru gadu Pārdaugavas svētkos gan dalībnieku, gan apmeklētāju kļūst vairāk. Arī programma neaprobežojas ar dažādu preču tirdzniecību, ēšanu, dzeršanu un Pārdaugavas māksliniecisko kolektīvu priekšnesumiem. Nu ir arī sports un izzinošas nodarbības, un apmeklētāji no vērotājiem ir kļuvuši par dalībniekiem © F64

Šogad Pārdaugavas svētkos rīdziniekus un svētku viesus aicinās sajust vienu no skaistākajām Rīgas pusēm – Pārdaugavu. Ar saukli Jūti Pārdaugavu! Arkādijas parkā un tā apkārtnē svētki 23. maijā ilgs no pulksten 12 līdz 23, piedāvājot daudz izklaižu un aktivitāšu. Noslēgumā – balle ar grupu Pērkons un uguņošana virs Māras ezera.

Pārdaugavieši ir pierādījuši, ka prot svinēt – lai atceramies režisora Ivara Selecka filmas par dzīvi Šķērsielā – nomaļā republikā, kur cilvēki prot priecāties, strādāt, svinēt, vērpt intrigas, vārdu sakot, dzīvot ar pilnu krūti. Arī sestdien Arkādijas parkā darbosies kinotelts, kurā divos seansos tiks demonstrēta I. Selecka nesen uzņemtā trešā filma par Šķērsielas iedzīvotājiem Kapitālisms Šķērsielā (2013), pulksten 16 piedāvājot sarunu ar filmas veidotājiem. Filmu seansi ir tikai nieks no kopējās programmas, kuru svētku rīkotāji sola celt priekšā apmeklētājiem.

Rīkotāji informē, ka pašā parka virsotnē uz skatuves no pulksten 12 notiks koncerti un priekšnesumi, kuros piedalīsies Pārdaugavas kultūras centru, bērnu un jauniešu interešu izglītības iestāžu un skolu radošie kolektīvi. Savukārt pulksten 19.30 būs skatāma un klausāma perkusiju grupa Samba de Riga, bet pulksten 20 dārdēs Pērkons. Svētku viesi varēs izbaudīt ne tikai gardas, bet arī izzinošas nodarbes 40 dažādās bezmaksas radošajās darbnīcās Dzirdi! Redzi! Osti! Garšo! Tausti! Katru gadu svētkos tiek sagādāts kāds noderīgs pārsteigums. Piemēram, iepriekš varēja pārbaudīt veselības stāvokli, un tad pie asinsspiediena mērītājām izveidojās itin iespaidīgas rindas.

Tiek solīts, ka svētkos uz vienu dienu durvis ar īpašu programmu vērs Jāņa Akuratera muzejs, kurš šogad tika slēgts uz restaurācijas laiku. Ojāra Vācieša muzejā svētku dienā dažādas izstādes un filmu Ojāra Vācieša iela būs iespējams vērot bez maksas. Bet sporta bāzē Uzvaras parkā notiks Pārdaugavas kausa izcīņa pludmales volejbolā un sacensības virves vilkšanā. Tautas klasē sacensībās varēs piedalīties ikviens stiprinieks.