Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Uzmanību piesaistījis grafiti "Tu neesi viena" pie Gaismas pils

© riga.in

Aģentūra "Reuters" pievērsusi uzmanību uz "Gaismas pilij" pretējās mājas jumta redzamā pabalējušā grafiti krievu valodā "Tu neesi viena" simbolisko nozīmi Austrumu partnerības samita kontekstā.

"ES līderi, kas pagājušajā nedēļā viesojās Latvijas galvaspilsētā Rīgā, visdrīzāk, nepievērsa īpašu uzmanību noplukušajai ēkai otrā ielas pusē, kas, šķiet, nav krāsota kopš Brežņeva laikiem, un tai uz jumta uzkrāsoto pabalējušo uzrakstu. "Tu neesi viena!" - tas kliedz krievu valodā," raksta aģentūra.

"Tā varbūt ir mantra, ko eiropieši skandējuši sešām bijušajām padomju kaimiņvalstīm Austrumu partnerības samitā, kuras saņēma ES palīdzības un tirdzniecības solījumus. Taču paskatoties no otras puses, šis grafiti ir kā mājiens uz neuzaicinātā skatītāja draudiem, kā [Krievijas] prezidenta Vladimira Putina sauklis, atsakoties likt mierā bijušās Maskavas satelītvalstis," raksta aģentūra.

Jau ziņots, ka pagājušā nedēļā Rīgā notika viens no svarīgākajiem Latvijas prezidentūras ES ārpolitiskajiem augsta līmeņa pasākumiem - Austrumu partnerības samits. Sanāksmē piedalījās 28 ES dalībvalstu un sešu Austrumu partnerības partnervalstu augstākās amatpersonas, kā arī ES institūciju politiskā vadība.