Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Centrāltirgū jau gailenes un upenes

Centrāltirgū litrs gaileņu maksā sešus eiro, puslitrs – trīs eiro © F64

Pašas pirmās šā gada gailenes Rīgas Centrāltirgū bija manāmas jau jūnijā sākumā, tagad tās pāradījušās ar jaunu vilni, turklāt cenu ziņā kļuvušas daudz pieejamākas – litrs gaileņu maksā sešus eiro, puslitrs – trīs eiro. Kā jaunums minamas arī upenes – tās maksā trīs eiro kilogramā.

Taču Centrāltirgus atklātajā laukumā, kur vien raugies, galvenā prece ir zemenes – lielas, mazas, saldas, piedāvājumā atradīs ko piemērotu arī tie, kas nav izteikti saldu ogu cienītāji. Atliek tikai izvēlēties. Arī cenu amplitūda plaša – no viena līdz 4,5 eiro kilogramā, bet lielākoties cena grozās ap 1,80 eiro. Visstraujākā cenu lejupslīde vērojama tieši pašmā ju ogām – iepriekšējo 8 un 6 eiro vietā tagad tās maksā no trīs līdz 4,50 eiro.

Lētākas kļuvušas arī avenes – tagad kastīte ar ogām maksā divus eiro (iepriekš no 2,50 līdz trīs eiro). Ķiršiem cena ir robežās no 2 līdz 4,50 eiro kilogramā. Ļoti plašs cenu diapazons ir tomātiem, tos var iegādāties, sākot no 80 centiem, bet atsevišķās tirdzniecības vietās cena par tiem pārsniedz trīs un četrus eiro. Gurķiem biežākā norādītā cena ir 1,50 eiro. Ja ir laiks un vēlēšanās meklēt, var atrast arī lētāk – citviet tie tiek pārdoti par 1,30 eiro.

Jaunie kartupeļi maksā no 60 centiem līdz 1 eiro kilogramā, kāposti no 60 centiem līdz vienam eiro, ziedkāposti – lielākoties 1,50 eiro, burkāni no 80 centiem līdz 1,50 eiro, jaunie sīpoli no 80 centiem līdz 1,20 eiro.

Ķiploki maksā 50 vai 60 centu gabalā. Kabačus var iegādāties par vienu līdz 1,20 eiro, sarkanās bietes maksā 1,20 eiro, sviesta pupām divas cenas: vai nu 3, vai 3,5 eiro kilogramā, cukurzirnīši – ap 5 eiro kilogramā, mellenes – 6 eiro kilogramā.