Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Par maltīti Rīgas skolās varēs norēķināties ar e-karti

© F64

No nākamā gada 1.janvāra ar "Rīgas satiksmes" skolēna e-karti varēs norēķināties par pusdienām Rīgas skolās, savukārt bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm nodrošinās bezmaksas ēdināšanu.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) žurnālistus informēja, ka no nākamā gada 1.janvāra ar skolēna e-karti varēs maksāt par pusdienām Rīgas skolu ēdnīcās, proti, vecākiem būs iespēja pārskaitīt uz šo karti naudu. Tātad vecāki varēs būt droši, ka bērni neizmantos šo naudu, lai nopirktu kādu neveselīgu pārtiku veikalā, bet iegādāsies pusdienas tieši skolas ēdnīcā, sacīja Ušakovs.

Ņemot vērā šādas izmaiņas, bērni no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm varēs to izmantot, lai saņemtu pusdienas par pašvaldības līdzekļiem, skaidroja Ušakovs.

Līdz 1.janvārim Rīgas skolu ēdnīcas tiks aprīkotas ar speciāliem validatoriem, lai varētu izmantot šīs e-kartes. Savukārt pilotprojektu šogad sāks 15 skolās. Vienā skolā validators izmaksās aptuveni 90 eiro mēnesī, norādīja uzņēmuma "Rīgas karte" pārstāvji. Paredzēts, ka maksimālā naudas summa, kuru varēs pārskaitīt uz šo karti, būs 140 eiro.

Pieteikties e-kartei varēs elektroniski. No šā gada 17.augusta, kad sāks darboties jaunais e-pakalpojums, vecākiem pieteikums būs jāaizpilda portālā "www.eriga.lv", kurā dati par skolēnu un skolu, kurā tas mācās, tiks atlasīti automātiski. Pieteikumam būs jāpievieno skolēna fotogrāfija. Ja tas tiks izdarīts līdz 31.augustam, tad skolēnu e-kartes tiks nogādātas skolās. Ja pieteikumi būs aizpildīti vēlāk, tad e-kartes varēs saņemt tikai "Rīgas satiksmes" klientu apkalpošanas centros. Pieteikties skolēna e-kartei var arī klātienē "Rīgas satiksmes" klientu apkalpošanas centros, līdzi ņemot izziņu no skolas.

Jaunā skolēnu e-kartes nomaiņas kārtība šogad attieksies uz 5. un 10.klases skolēniem, kā arī uz tiem 7.klases skolēniem, kuri iestājušies ģimnāzijā vai mainījuši vispārizglītojošo skolu. Minēto klašu skolēniem tiks izgatavotas jaunas e-kartes, savukārt iepriekš lietotās būs jānodod skolā. Pārējie skolēni varēs lietot līdzšinējās kartes.

Jaunā kārtība šogad vēl neattieksies uz pirmās klases skolēniem. Viņiem e-kartes tiks izgatavotas saskaņā ar skolas sagatavoto kolektīvo pieteikumu, klāt pievienojot skolēnu fotogrāfijas.

Kā informēja Rīgas domes pārstāvji, pašlaik reģistrēti 478 bērni no trūcīgām ģimenēm un 216 no maznodrošinātām ģimenēm.