Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Policija gatava Rīgā nodrošināt kārtību Zinību dienā; ielās dežurēs jau šovakar

© F64

Rīgas Pašvaldības un Valsts policijas pārstāvji ir gatavi nodrošināt kārtību Zinību dienas svinīgo pasākumu laikā un dienas izskaņā.

 

Kā Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejā atzina Pašvaldības policijas pārstāvis Andrejs Aronovs, darba plāns jau ir sagatavots un pastiprinātā režīmā policisti sāks strādāt jau šovakar, papildus pienākumu veikšanai piesaistot gandrīz 200 darbinieku, - arī saistībā ar rītdien gaidāmo grupas "Prāta vētra" koncertu Rīgā, kurā paredzami lieli cilvēku pūļi.

No 1.septembra tiks organizēta policijas darbinieku patrulēšana pie 116 izglītības iestāžu audzēkņu apmācībai paredzētajiem ēku kompleksiem.

Aronovs pastāstīja, ka darbinieki, kā katru gadu, nodrošinās ceļu satiksmes drošības pasākumus, skolēniem šķērsojot ielas Zinību dienā - teritoriālo pārvalžu darbinieki jau veikuši ceļu satiksmes drošības un informatīvo elementu - drošības barjeru, ceļa zīmju, ceļa apzīmējumu - apsekošanu pie Rīgas skolām, tāpat apsekoti citi drošību pastiprinošie elementi, piemēram, apgaismojums. Darbinieki šogad arī mazākās grupās koncentrēsies ne vien pilsētas centrā, bet arī citviet Rīgā. Tas nolemts saistībā ar atjaunoto parku un sporta laukumu atklāšanu pilsētā.

Aronovs arī uzsvēra, ka šogad policisti rūpīgi sekos līdzi ne vien komersantu pārkāpumiem, nepilngadīgajiem pārdodot apreibinošas vielas, bet sekos līdzi pieaugušo, kuri, pārkāpjot likumu, pēc nepilngadīgā lūguma iegādājas viņiem šīs vielas, darbībām.

Šogad darbosies arī ātrās reaģēšanas brigādes, kas novēros jauniešu pūļu koncentrēšanos pilsētā un pievērsīs pastiprinātu uzmanību šīm vietām, pastāstīja RPP pārstāvis.

"Ceram, ka šiem pasākumiem būs tikai preventīva loma un nepilngadīgie, apzinoties policistu klātbūtni uz ielām, atturēsies no pārkāpumu izdarīšanas," pauda Aronovs.

Arī Valsts policijas pārstāvis Ansis Pumpurs komitejas sēdē apliecināja, ka likumsargi gatavi kārtības nodrošināšanai, sākoties jaunajam mācību gadam, un institūcijas darbības plāns esot līdzīgs RPP. VP pārstāvji dežurēs pie 59 Rīgas skolām, kas atrodas tuvu ceļam. Tāpat VP gatava kontrolēt kārtību pilsētā, apzinoties, ka skolēni vēlēsies šos svētkus nosvinēt.

Pašvaldības policijas veikto pasākumu rezultātā pārkāpumu skaits Zinību dienā esot ievērojami samazinājies - ja 2008.gadā tika fiksēti aptuveni 300 pārkāpumi, tad 2013.gadā to bija mazāk par 50. 2014.gadā policijas redzeslokā nonāca 41 nepilngadīgais, tajā skaitā bija gadījumi, kad nepilngadīgajiem sniegta palīdzība, kas nav saistīta ar pārkāpumiem.