Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā sāk atjaunot Krišjāņa Barona ielas segumu

© F64

Rīgas dome šonedēļ sākusi realizēt vienu no lielākajiem projektiem pašvaldībā - atjaunot Krišjāņa Barona ielas segumu, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Rekonstrukcijas mērķis ir ielu pārveidot tā, lai tā būtu pievilcīga ikvienam iedzīvotājam - tirgotājiem, kafejnīcu īpašniekiem, māmiņām ar bērniem, velobraucējiem, cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kā arī pilsētas viesiem.

Ielas segums tiks atjaunots trīs posmos. Šajā sezonā segums tiks atjaunots ielas posmā no Aspazijas bulvāra līdz Brīvības ielai. Brauktuves segums būs tikai bruģis - arī tajās vietās, kur patlaban ir asfaltbetona segums. Savukārt brauktuves abās pusēs ar speciālu bruģi tiks iezīmēta un izveidota rekomendējošā velojosla. Autovadītāji pa šo joslu drīkstēs braukt, taču viņiem būs jārēķinās ar velobraucējiem.

Otrajā posmā paredzēta ietvju atjaunošana, jo tās patlaban ir nolietojušās un vietām pat neapmierinošā stāvoklī.

Trešais posms paredz ielas labiekārtošanu - uz ietvēm un skvēros tiks izvietoti puķupodi, soliņi atpūtai, kā arī labiekārtoti līdz šim pamestie vai neapkoptie laukumi.

Pēc seguma atjaunošanas tiks veiktas izmaiņas satiksmes organizācijā un autovadītājiem jārēķinās, ka maksimālais atļautais braukšanas ātrums būs 30 kilometri stundā.

Paralēli šim norit arī darbs pie citiem apjomīgiem projektiem ielas tuvumā - dzīvojamo māju un komercdarbības kompleksa un futbola stadiona būvniecības projekta. Līdz ar ielas atjaunošanu būs iespēja attīstīt Vidzemes tirgu, arī citiem vietējiem tirgotājiem būs dota iespēja attīstīt uzņēmējdarbību.

Kopējās Krišjāņa Barona ielas seguma atjaunošanas izmaksas pēc iepirkuma procedūras šogad ir 2,6 miljoni eiro.