Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Sapulcē pieprasīs slēgt izstādi "Maidana cilvēki"

© F64

Pirmdien, 12.oktobrī, pie Rīgas domes ēkas notiks sapulce ar mērķi pieprasīt pie valdības ēkas izvietotās izstādes "Maidana cilvēki" slēgšanu, aģentūrai LETA apstiprināja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

Sapulci Rīgas domē pieteikusi privātpersona Grigorijs Fedjkins. Tā plānota no plkst.14 līdz 15. Rīkotāji iecerējuši, ka tajā piedalīsies piecas personas.

Kā ziņots, izstāde "Maidana cilvēki" ir izraisījusi pretrunīgu attieksmi sabiedrībā. Internetā publiskotā video redzams, kā izstādes mākslinieks - ASV pilsonis Sergejs Meļņikovs - pauž viedokli, ka izstādes mērķis ir iemācīt Baltijas tautām padzīt no savas zemes okupantus - "aizsūtot atpakaļ 300 000 krievvalodīgo lopu vagonos". Viens no izstādes organizatoriem Mihails Aleksejevs aģentūrai LETA sacīja, ka tāds ir Meļņikova personīgais viedoklis un izstādes organizatori to nepārstāvot.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR) vakar vērsies Drošības policijā ar lūgumu izvērtēt šos izteikumus.

Saistībā ar nekārtībām izstādes norises vietā policijas redzeslokā kopumā nonākuši četri cilvēki. LETA jau ziņoja, ka nedēļas sākumā internetā tika ievietots nofilmēts video, kurā redzams, kā vīrietis maskā apgāž divus plakātus un norauj viena no Maidana protesta kustības grupējumiem - "Labējā sektora" - karogu, ko pēc tam ar nazi sagriež. Video dzirdamas rupjības krievu valodā.

Izstādes organizators ir ASV reģistrēts starptautisks fonds "Ukrainas dvēsele". Tā mērķis esot sniegt atbalstu ukraiņu tautai.